hits

En annen verden

Trekkspilleren Klaus Paier og cellisten Asja Valcic tar oss med på ei sjelden reise.

Asja Valcic og Klaus Paier skaper flotte og varme stemninger.

Det begynner å bli noen år siden jeg oppdaga den spennende strykekvartetten radio.string.quartet.vienna med sete i Wien. Med klassisk skolering som base gikk de videre og viska ut stadig nye musikalske grenser. Det oppdaga også akkordeonisten og bandeonisten Klaus Paier - også han fra Østerrike - og et fruktbart samarbeid var unnfanga.

Ikke minst var møtet mellom Paier og kvartettens cellist, kroatiske Asja Valcic, av det unike slaget og for vel to år siden ga de oss den usedvanlig vakre duoskiva "Silk Road". Her er det klart for oppfølgeren og "Timeless Suite" er akkurat det tittelen antyder - tidløs.

Bortsett fra to melodier der henholdsvis Igor Stravinsky og Johann Sebastian Bach har lagt fundamentet for nye komposisjoner av de to, så har de skrevet nesten all musikken sjøl, men hver for seg. Unntaket er en liveversjon av Astor Piazzollas "Oblivion" som avslutter ballet.

Det de to virtuosene gir oss er musikk i grenseland mellom klassisk musikk, folkemusikk med røtter i Balkan og jazz. Med ei slik instrumentering så låter det sjølsagt ganske så unikt og de to har utvikla et språk og en kjemi som ikke kan sammenliknes med noe eller noens. Det er bare å la seg forføre av denne tidløse musikken.

Klaus Paier - Asja Valcic

Timeless Suite

ACT/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar