hits

Musikalsk kjærlighet

Har du hørt om popmusikeren Ola Kvernberg? Jo da, vi snakker fortsatt om Frænas aller største musikant, men som vel "alle" forbinder med jazz. Det er det all grunn til fortsette med, men her har han tatt en elegant liten popsving sammen med noen av sine beste venner.

Ola Kvernberg, Kirsti Huke og Erik Nylander - musikk fra hjertet.

Det er liksom ikke alt en ser komme, men etter at jeg nylig har fått oppleve fiolinmaestro Ola Kvernberg som solist på kjøkkenmaskin (!!!!!) på John Coltranes svennestykke "Giant Steps", så er det vel ingen grunn til å bli overraska over noe som helst lenger når det gjelder dette musikalske unikumet.

Gode venner

Sammen med to av sine aller beste musikalske venner, vokalisten Kirsti Huke og trommeslageren Erik Nylander, har Kvernberg funnet ut at de ville lage et coverband, men som alltid med slike framifrå musikanter involvert så har det blitt gjort på et usedvanlig personlig og tøft vis.

De sju låtene, ABBAs "The Day Before You Came", Beach Boys´ "God Only Knows", Tom Waits´ "Lonely", Nick Drakes "Riverman", Nick Caves "Into My Arms", Massive Attacks "Teardrop" og Lou Reeds "All Tomorrows Parties", forteller en hel del om den allsidige musikalske smaken de tre deler. Måten de har "angrepet" musikken på er jeg overbevist om at opphavsmennene vil eller ville ha jubla over - dette er nemlig så vakkert, så inderlig og så annerledes enn originalene, men samtidig gjort med så stor respekt og storhet at det er "umulig" ikke å like det. Sjølsagt er det mulig å dra opp diskusjonen om hva som er best av originalen eller nytolkningen, men jeg synes den stort sett er uinteressant - i alle fall i dette tilfellet. De tre har nemlig laga helt nye låter av disse strålende utgangspunktene - de har gitt dem helt nytt liv faktisk.

Endelig gjennombrudd?

Ola Kvernberg er av typen vi tar for gitt etter hvert. Han er en fiolinist og musikant i verdensklasse - slik er det med den saken. Her utvider han paletten sin ytterligere og spiller en bråte instrumenter i tillegg til fela og samarbeidet med svensk-norske Nylander fungerer like godt som det gjør i Ola Kvernberg Trio der Otrøyas store sønn Steinar Raknes også er med.

Kirsti Huke, fra Melhus ikke langt fra Trondheim, vant Spellemannpris i 2014 for beste barneplate og har vist oss i en rekke jazzsammenhenger de seineste åra hvilket enormt potensiale hun har. I mine ører har hun lenge vært en av våre ledende og mest spennende vokalister, blant i bandet Scent of Soil sammen med Tore Brunborg, men det store gjennombruddet har likevel latt vente på seg. Finnes det noen rettferdighet der ute bør dette være anledninga til at Kirsti Huke får et stort publikum både her hjemme og langt utenfor Harald og Sonjas grenser - hennes klokkeklare, vakre og distinkte stemme, med perfekt engelskuttale og diksjon, og inderlige måte å tolke tekst på hører nemlig hjemme langt der oppe og fremme.

"Rags & Silks" er pop for jazzfolket og jazz for popfolket. Eller for å si det på en annen måte: Dette er musikk for folk som liker god musikk tolka og framført av noen av våre aller beste menn og kvinne: Kirsti, Ola & Erik.

Kirsti, Ola & Erik

Rags & Silks

Propeller Recordings/Name Music/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar