hits

I triotoppen

Den tyske pianisten Michael Wollny tilhører det ypperste sjiktet. Det er det på tide vi får opp ørene for her hjemme også.

Michael Wollny er en pianist i verdensklasse.

Til tross for at han kun er 37 år gammel, så har pianisten, komponisten og bandlederen Michael Wollny allerede inntatt trona som Tysklands ledende jazzmusiker - i følge svært mange. Det hevdes av enkelte at han er det største som har skjedd i tysk jazz siden den grensesprengende trombonisten Albert Mangelsdorff. Til tross for det har Wollny aldri fått noe stort publikum her hjemme. "Nachtfahrten" og eventuelt norske festivalarrangører kan definitivt gjøre noe med det.

Wollny henter inspirasjon fra både jazz, klassisk musikk og kreative rockemusikere som Björk. Dessuten er han svært opptatt både av film og bildekunst. Alt dette tar han med seg også her og inviterer oss med på ei kontemplativ, melodisk og følsom reise - langt fra det som har fått betegnelsen tysk maskinjazz.

Med seg har han trommeslageren Eric Schaefer og bassisten Christian Weber - to herrer som har skjønt veldig hvor Wollny vil med musikken sin.

Musikken er i stor grad sjølskrevet, men vi får også unike tolkninger av musikk fra både "Twin Peaks" og "Psycho". Den er uansett en bekreftelse på at Michael Wollny er en pianist og musikant med et voldsomt og originalt potensial.

Michael Wollny

Nachtfahrten

ACT/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar