hits

Gud så vakkert!

Saksofonisten og fløytisten Frøydis Grorud og organisten og pianisten Ulf Nilsen tolker salmer som til og med ateister kan drømme seg bort i.

Ulf Nilsen og Frøydis Grorud lager himmelsk musikk på jorda.

Det er lett å la seg begeistre av Frøydis Groruds bidrag på mange musikalske stoppesteder. Hun er nemlig utstyrt med en varme og inderlighet i horna sine som man skal ha et kaldt og ufølsomt hjerte for ikke å la seg røre av.

Hun har snakka til det norske folk i åresvis på fredagskvelden i TV-suksessen Beat for Beat, men der er det bare et glimt i ny og ne vi har fått fra Groruds saksofoner og fløyter. På hennes etterhvert ganske så omfattende platetilstedeværelse derimot, er det mye lettere å få et skikkelig innblikk i og forhold til hva og hvem hun er som musikant.

Her møter hun oss med 12 mer eller mindre kjente salmer og med et så utsøkt og korrekt tonefølge som vel tenkelig i Ulf Nilsen, som både er en framifrå kirkeorganist og meget dyktig jazzpianist, så er det en sann fryd å bli med på denne nydelige reisa - uansett trosretning eller religiøst ståsted.

Duke Ellington uttalte en gang at det bare fantes to typer musikk: god og dårlig. "Psalmfulness" kommer så avgjort inn under den første kategorien og duoen Grorud og Nilsen inviterer oss inn i stemninger så vare og skjøre som vel tenkelig for deretter å trøkke til så det garantert vibrerte kraftig i vinduene i Bragernes kirke i Drammen under innspillingene.

Jeg trives i de aller fleste settinger Frøydis Grorud beveger seg i, men det spørs om hun ikke føler seg ekstra hjemme med et slikt repertoar og i et slikt rom og i et slikt selskap som Ulf Nilsen byr på. Det høres i alle fall slik ut. Nydelig, vakkert og inderlig er det!

Frøydis Grorud & Ulf Nilsen

Psalmfulness

Mudi/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar