hits

Dette vil vi ha meer av

Det annerledes rockebandet Meer fra Hamar har mye godt og originalt på hjertet.

Meer på god vei til noe veldig spennende.

Det heter seg at man er på Hamar med slakt, men det åtte manns/kvinners bandet Meer forteller oss at man kan komme fra Hamar med noe som er mer livgivende enn som så. De har enkelt og greit gitt meg en overraskende lykkepille av et musikalsk visittkort basert på orkestral pop, en dose klassisk musikk og ikke så reint lite progrock. Jeg vil heller ikke bli spesielt overraska om det skulle vise seg at det finnes spor av jazzinspirasjon hos flere av de involverte.

Meer starta ut som en duo i 2008 og har stadig utvikla seg fram til det som med gruppas debut-cd framstår som et helstøpt høykvalitetsbevis på at det skjer mye spennende også utenfor de store byene.

Bandets medlemmer skriver all musikken og alle tekstene sjøl - med litt hjelp av en William Shakespeare. Med ei besetning på åtte, med søsknene Johanne Margrethe og Knut Kippersund Nesdal på vokal - de gir uttrykket et flott spenn med sine "utfyllende" stemmer, Ole Gjøstøl på tangenter, Eivind Strømstad på gitarer, Morten Strypet på bassgitar, Mats Lillehaug på trommer og ikke minst Åsa Ree på fiolin og Ingvild Nordstoga Eide på bratsj som er en viktig igrediens når det gjelder å gi Meer sitt særpreg.

Både bandet Meer og skiva med samme navn er gode bevis på popmusikk av meget solid kvalitet. Her er vi milevis unna lettbeint pop av døgnfluetypen og er det noen form for rettferdighet innen denne businessen så får Meer mye oppmerksomhet i tida som kommer. Det fortjener de!

Meer

Meer

strømstans/meerband.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar