hits

Verdens beste?

Danish Radio Big Band er utvilsomt blant klodens beste storband. Det skader heller ikke at den utmerkede trompeteren og flügelhornisten Gerard Presencer er komponist, arrangør, solist og leder.

Gerard Presencer er både en altfor lite hørt og strålende trompeter og flügelhornist.Den 43 år unge engelskmannen Gerard Presencer har i musikerkretser vært sett på som en av Europas aller beste trompetere i et par tiår allerede. Nå er det likevel slik at hvis man kommer fra fotballøya, og ikke Manhattan, så er det vanskelig å bryte gjennom lydmuren og etablere seg i verdenstoppen. Med Presencers møte med det eminente storbandet fra København så forteller uansett både han og DRBB at vi snakker om aller øverste hylle.

Danish Radio Big Band tilhører fortsatt verdenseliten.Presencer slo gjennom allerede som 18-åring da han spilte soloen på Us3s versjon av "Cantaloupe Island" - en av 90-tallets store jazzhits. Seinere har han jobba mye med jazzutgava av Charlie Watts fra Rolling Stones og for noen år siden flytta han like godt til Kongens by for å spille i Danish Radio Big Band - utvilsomt et av klodens beste storband som tidligere blant annet har vært leda av Bob Brookmeyer og Thad Jones. Her har Presencer arrangert både egne låter og blant andre Beatles-låta "Eleanor Rigby" og Wayne Shorter-klassikeren "Footprints". I løpet av sine mange reiser rundt om på kloden har han plukket opp groover som har blitt til låter og med sine utmerkede danske venner til å tilberede rettene, så har dette blitt et storbanddokument som vil bli huska - lenge.Danske og svenske solister som Karl-Martin Almqvist, Henrik Gunde, Vincent Nilsson, Peter Fuglsang og Hans Ulrik pluss gjestene Adam Rapa på leadtrompet og cubanske Eliel Lazo på perkusjon sammen med mange glitrende bidrag fra Presencer, sørger for at dette både ensemblemessig og solistisk har blitt ei høytidsstund. Tenk om noen kunne fått satt dette bandet på danskebåten i retning Norge - enn så lenge er det bare å kose seg med "Groove Travels".

Gerard Presencer - Danish Radio Big BandGroove Travels

Edition Records/border.se

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar