hits

Engelsk ener

Den engelske saksofonisten Tim Garland slo gjennom med et brak da han blei en del av Chick Coreas verden. Nå er han tilbake på fotballøya og det har blitt stillere rundt han. "One" forteller oss uansett hvorfor Corea blei så begeistra.

Tim Garland - engelsk saksofonist svært langt oppe på lista.

Tenor- og sopransaksofonist, samt litt tangenter og perkusjon, komponist og bandleder Tim Garland nærmer seg 50 med stormskritt. Han benytter anledninga til å skue bakover mot sine mange inspirasjonskilder for å ta oss med inn i nåtid og framtid. Med "One" i ørene, og resten av kroppen, er det lett å slå fast at det er både synd og skam at vi her hjemme har gitt denne framifrå musikanten så lite oppmerksomhet som vi har gjort. Vi snakker nemlig om en instrumentalist på aller øverste hylle.

Garland sier sjøl at han brukt elementer fra sin tidlige jazzrockverden, minner fra saksofonister fra begge sider av Atlanterhavet, keltisk folkemusikk, latinske og spanske rytmer fra Corea samt en rekke rytmiske ideer gitt han av blant andre Bill Bruford.

Sammen med den for meg totalt ukjente gitaristen Ant Law, på fire forskjellige elektriske og akustiske gitarer, og Garlands samarbeidspartnere i en årrekke, tangentmaestro Jason Rebello, på både akustiske og elektriske brett pluss orgel, og trommeslager og perkusjonist Asaf Sirkis, tar Garland oss med på ei heftig og herlig musikalsk rundreise som groover noe vederstyggelig. På noen av spora er også perkusjonisten Hossam Ramzy med på hovedsakelig egyptisk perkusjon og på den eneste låta med vokal, "Pity the Poor Arms Dealer" også skrevet av Garland, møter vi den meget uttrykksfulle vokalisten Dionne Bennett.

"One" forteller oss at rett over fjorden har vi med en musikant i verdensklasse å gjøre som festivalarrangører, eller andre, bare kan skrive opp på lista si med en eneste gang. Tim Garland er nemlig akkurat det - en ener!

Tim Garland

One

Edition Records/Border Music Norway

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar