hits

Fra en egen verden

Kvartetten Circadia, med Kim Myhr som norsk representant, tar oss med til steder de færreste har vært før.

Circadia, med Kim Myhr lengst til høyre, har funnet helt egne veier.

Trommeslageren og perkusjonisten Tony Buck fra det australske kultbandet The Necks, det norsk/svenske gitarparet Kim Myhr og David Stackenäs og den canadisk/svenske bassisten Joe Williamson, har med Circadia laga et eget lite univers.

Innspillinga er gjort på Fylkingen i Stockholm for vel to år siden og musikken har definitivt tålt tidens tann svært så godt. Det har seg nemlig slik at dette bandet, som plateselskapet kaller et psych-impro-folk kollektiv, en ny sjanger for meg i alle fall, skaper musikk de er helt aleine om og som derfor også blir tidløs.

De to "låtene" - dette er spontant unnfanga musikk - er på henholdsvis vel 19 og vel 14 minutter. De akustiske gitarene spiller ei frontrolle sjøl om alt er kollektivt gjort, og de fire er enige om at den på mange måter minimalistiske og ofte stille musikken skal få utvikle seg saaaakte. Ved første ørekast kan det kanskje virke som det skjer lite underveis, men det er så feil som vel tenkelig. Her skjer det nemlig mye for alle som vil LYTTE og det har jo aldri skada.

Kim Myhr har alltid vært en kompromissløs musikant og er det heldigvis fortsatt. Han har funnet fram til sitt helt egne og personlige uttrykk og sammen med sjelsfrendene Buck, Stackenäs og Williamson har han kommet "hjem" på alle slags vis.

Circadia

Advances and Delays

SOFA Music/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar