hits

Med grønnmalt benk i Rio

Jømnas aller største sønn, Tom S. Lund, har i flere tiår løfta fram et varmt og empatisk brasiliansk tonespråk for oss forfrosne her oppe ved Nordpolen. Nå gjør han det igjen, med masse strålende hjelp, og med Otto Nielsens tidløse sanger som utgangspunkt. OL-gull i Rio er endelig sikra!

Sammen med Kenneth Ekornes, Kirsti Huke, Sveinung Hovensjø - og mange andre - tar Tom S. Lund oss med på en herlig tur til Rio.

I dag starter OL for fullt for min del - her skal det kommenteres bryting. Bedre måte å starte det hele på enn i selskap med Tom S. Lund og hans brasilianisering av salige Otto Nielsens udødelige skatt, finnes knapt. Mange av oss har blitt kjent med Lund gjennom hans grupper Desafinado og ikke minst Trio de Janeiro og det livsbejaende tonespråket har skapt mye glede og varme opp gjennom åra.

Nå har han altså tatt for seg toneskatten til Otto Nielsen som generasjoner har hatt et nært forhold til. Ved hjelp av Lund & Co er det å håpe at den oppvoksende slekt også får stifte bekjentskap både med de underfundige, morsomme og intelligente tekstene og vakre melodiene.

Med ei kjernegruppe bestående av perkusjonist og trommeslager Kenneth Ekornes, elbassist Sveinung Hovensjø, vokalist Kirsti Huke og strengemester Andreas Aase, samt ei framifrå gjesterekke bestående av Bye & Rønning, Øystein Dolmen, Hans Rotmo, Viggo Sandvik og Henning Sommerro, skaper Lund ei stemning så vakker og inderlig at smilet blir lurt frem nesten uten stans. Nielsens musikalske verden egner seg ypperlig til "oversettelsen" Lund står for.

Høydepunkta står i kø underveis, men Hukes "Hainnhoinn. i båinn" og Sandviks ""Lille Jensen drar til Mandalay" er begge av den uforglemmelige sorten - som mye av det andre. OL er i gang for alvor - med eller uten en grønnmalt benk - i Rio!!!!

Tom S. Lund

En grønnmalt benk - i Rio?

Grappa/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar