hits

Grenseløst fra nord

Trombonisten, komponisten og bandlederen Øystein Blix fra Tromsø møter oss med musikk og et budskap I mange grenseland.

Øystein Blix er ei original sjel.

Øystein Blix er en musikant som dukker opp med alt for sjeldne mellomrom. På Losen Records har vi møtt han ved to anledninger - blant annet sammen med Nils-Olav Johansen og Audun Kleive på "It"s OK to Play".

"Conditions" er et bestillingsverk til Nordlys-festivalen i hjembyen Tromsø i 2013 som endelig har fått sin studioversjon også - innspilt i Kysten Studio og Kroken Kirke I Trosmø.

Librettoen er en kommentator til kampen italienske kunstnere og kulturinstitusjoner kjemper mot myndighetene - en kamp Blix kjenner på nært hold siden han har jobba en hel del der.

Mimas mannskor under ledelse av Ursa Lah tar seg av det vokale, mens trommeslageren og elektronikeren Aleksander Kostopolous og gitaristen og elektronikeren Kristian Svalestad Olstad er Blix´ medsammensvorne som instrumentalister.

Verket, som varer I 37 minutter, henter inspirasjon fra de aller fleste grenseland: jazz, samtidsmusikk, rock og funk er elementer som faktisk egner seg ypperlig sammen. Jeg skjønner ikke bæret av hva som blir sunget, men jeg aner hva Blix vil likevel og med denne musikalske innpakininga fungerer det bra uansett.

Øystein Blix viser oss nok en gang at han har noe eget på gang. Det er det aller viktigste.

Øystein Blix

Condtions

Losen Records/MusikkLosen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar