hits

Snakker til meg

Debuten til vokalisten og pianisten Kandace Springs begynner med "Talk to Me" og i stor grad så snakker hun til meg.

Kandace Springs kommer gjennom på mange vis.

27 år unge Springs kommer fra Nashville, men countrybakgrunnen er ikke påtrengende for det. Her har vi nemlig med en singer/songwriter som henter like mye fra Billie Holiday og Ella Fitzgerald som fra Joni Mitchell og Lauryn Hill og som setter det sammen til et pop-jazz visittkort som tilhengere av både Melody Gardot og Norah Jones ville digge.

Springs, med en far som sjøl er sessionmusikant i Nashville, blei oppdaga av Prince og henta til Minneapolis slik at ikonet sjøl kunne få høre hva og hvem hun virkelig var. Det er lett å skjønne hvorfor Prince blei begeistra for å si det sånn.

Til hennes Blue Note-debut har sjefen Don Was henta inn Larry Klein, med produsenterfaring fra både Mitchell, Herbie Hancock og "alle" andre, og han har gitt Springs med sin luftige altstemme masse frihet til å kunne fortelle oss hvem hun er anno 2016. De har plukka ut et repertoar med alt fra kjente poplåter som Wars "The World Is a Ghetto" og jazzstandardlåta "Soul Eyes" av Mal Waldron, og en rekke egne Springs-låter. Springs får luft, tid og rom til å gi oss den beskjeden hun har på hjertet og når hun så har med seg folk som Klein, gitarist Dean Parks, trommeslager Vinnie Colaiuta og trompeter Terence Blanchard, så skal det ikke så mye fantasi til for å skjønne at det musikalske følget er i de beste hender.

Kandace Springs sprenger ikke ei eneste grense her, men hun forteller oss at hun har masse vakker musikk på lager og at hun kommer til å være med oss i tiårsvis fremover.

Kandace Springs

Soul Eyes

Blue Note/Universal

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar