hits

Tre på pallen

Bassist i særklasse Per Mathisen har invitert med seg ustoppelige Frode Alnæs og den cubanske mestertrommeslageren Giraldo Piloto. Dert har det blitt fest av!

Per Mathisen inviterer til fest - og fest har det blitt!

Per Mathisen (46), en sentral del av den uhyre musikalske Mathisen-familien fra Sandefjord, er utstyrt med mye forskjellig. Det som renner meg først i hu er en en langt framskreden musikalitet, en teknisk briljans både på akustisk og elektrisk bass og en ustoppelig evne til å skape overraskende musikalske settinger med musikanter fra steder vi ikke ante mye om. "Sounds of 3" er nok en bekreftelse på alt dette - og mye mer.

Mathisen og gitarsjef Frode Alnæs går tilbake helt til jazzlinja i Trondheim et godt stykke inne på det forrige årtusenet. Hvor og når Mathisen har møtt den spektakulære cubanske trommeslageren Giraldo Pinto, som blant styrer det verdenskjente bandet Klimax, vet jeg ikke, men det tar ikke mange runder i spilleren før jeg skjønner at de to - og Alnæs også for all del - har blitt sjelevenner og snakker det samme musikalske språket.

Mathisen har skrevet stort sett all musikken bortsett fra Gabriel Faures udødelige "Pavane". Alt har blitt skapt i musikalske landskap som henter hemningsløst fra rock, blues, funk, latin, freebag og ikke minst jazz. Improvisasjonselementet er sjølsagt svært framtredende og det å skape musikalske samtaler med herlige konklusjoner, faller de tre usedvanlig lett og naturlig det være seg i heftige toneganger eller i vakre ballader.

Musikken er tøff, heftig, varm, groovete og inderlig - det er lett å høre at dette er musikk skapt med hjertet. Per Mathisen har skapt et band og musikk som bør åpne nye dører rundt om på kloden.

All grunn til god stemning!

Foto: Freddy Augdal Wike

Per Mathisen

Sounds of 3

Losen Records/MusikkLosen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar