hits

To troll

Duoen Isglem, som siden 1987 har bestått av Terje Isungset og Karl Seglem, forteller oss med sin femte tilstandsrapport at de fortsatt er like trollete som de alltid har vært.

Karl Seglem og Terje Isungset nekter seg fortsatt ingenting.

En av de 12 låtene på "5te" heter "To troll". Det kan så avgjort være en en hedersbetegnelse på Terje Isungset og Karl Seglem og musikken de fortsetter å skape. Helt siden de unnfanga duoen for nesten 30 år siden så har stadig nye og frie musikalske landskap blitt bretta ut for oss - det vil si tusenvis av barn og unge som har møtt Isglem på skolekonserter og voksne som har støtt på de to på klubber og konserter.

Isungset med trommer, perkusjon, bukkehorn og stemme og Seglem med tenorsaksofon, bukkehorn, det kjente instrumentet antilopehorn og stemme, gjør på denne innspillinga, gjort i Lærdal i 2012, egentlig bare mer av det de har gjort hele tida: skape musikk der og da ut i fra hvor de er og fra hva de kan og har lært.

Som helt siden første innspilling i 1991 er dette musikk så original og djupt personlig som vel tenkelig. Isungset sitt arsenal med instrumenter henta fra naturen, både av stein og tre, låter som alltid bare slik Isungset kan få det til å låte. Som alltid spiller det utmerket sammen med Seglems musikalske visjoner - det være seg fra det stilleste stille til det heftigste støyende. De snakker til naturen, de snakker med naturen - de er naturen.

Isglem har vært, er og kommer for alltid til å være en musikalsk organisme ulikt alt annet - bare likt seg sjøl. Det er herlig å dra på utflukt med Isglem for "5te" gang.

Isglem

5te

NORCD/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar