hits

Flotte stemmeavtrykk

Hanne Tveter har vært i nærheten av overflaten i mange år nå, men med "My Footprints" kan gjennombruddet komme for vokalisten.

Hanne Tveter har mye å by på.

Jeg har hørt om godt og vel 40 år unge Hanne Tveter lenge - uten å ha hørt henne. Med "My Footprints" som håndfast bevis er det bare å slå fast at det var på høy tid. Tveter har bakgrunn fra både klassisk musikk, jazz, pop, rock, flamenco og brasiliansk musikk - vi snakker med andre ord om en usedvanlig allsidig vokalist og de 12 låtene hun bringer til torgs her er en ytterligere bekreftelse på det.

Med sin varme og uttrykksfulle stemme tar hun for seg låter som Wayne Shorters "Footprints", Thelonious Monks "Well You Needn´t", Coltrane-svennestykket "Giant Steps", "Love for Sale", "Summertime", Horace Silvers "Peace" og Mongo Santamarias "Afro Blue". Når hun så blander det med Evert Taubes "Bysan Lull" - faktisk både på spansk og svensk - og enda to "spanske" låter, så forteller Tveter oss at hun har mange strenger å spille på.

Tveter er også utstyrt med stor dynamikk i uttrykket sitt og når hun så har fått med seg et spansk kremlag med topp jazzmusikere - skiva er spilt inn i Madrid der Tveter tydeligvis trives svært så godt - så har "My Footprints" blitt et så flott visittkort at det endelige gjennombruddet for Hanne Tveter som jazzvokalist bør være rett rundt hjørnet.

Hanne Tveter

My Footprints

Musikkmakeriet/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar