hits

New York - Havana - full fest!

Etter at grensene mellom Cuba og USA blei åpna i 2014, har alt blitt så mye lettere. NY-bosatte Pedrito Martinez har for eksempel kunnet ta turen tilbake til Havana og skapt livsbejaende musikk med akkurat de han har hatt lyst til å lage den med.

Godt humør hos Pedrito Martinez, nummer to fra venstre, i Havanas gater.

Den 42 år unge congaisten og vokalisten Pedrito Martinez stakk fra Cuba da han var 25 år. Han så vel neppe for seg at han kunne returnere til den vakre øya noensinne, men brødrene Castro og president Obama sørga altså for at det blei mulig. Det førte til at Martinez, som har blitt et stort navn i USA de seineste åra, i oktober i fjor satte kursen tilbake til Havana og der fikk oppfylt noen av sine store musikalske drømmer.

Innstillinga er gjort i Areíto/EGREM, et av verdens mest kjente studioer, og der mange av Martinez´ favoritt-innspillinger er gjort. Dessuten ligger det bare en kort spasertur fra hjemmet til Martinez i Havana.

Martinez har tatt med seg bandet sitt bestående av Alvaro Benavides, fra Venezuela, på bass og vokal, Edgar Pantoja-Aleman, fra Cuba, på tangenter og vokal og Jhair Sala, fra Peru, på perkusjon og vokal og invitert med seg både venner og familie til å få oppfylt drømmene sine. Vennene er blant andre vokalist og låtskriver Rubén Blades, vokalist Angélique Kidjo og trompeter Wynton Marsalis. Dessuten er også tre brødre Martinez med på ymse perkusjonsinstrumenter på ei låt. De som aner at dette kan bli ei herlig blanding, har faktisk helt rett.

Gleden over å komme hjem og få skape denne livsbejaende musikken, skinner noe så voldsomt gjennom. Her er det så mye hjerte og glede at det nesten strømmer ut gjennom høyttalerne. De som tror de trenger noe å varme seg på utover høsten og vinteren har herved fått den anbefalinga de trenger.

The Pedrito Martinez Group

Habana Dreams

Motéma/Naxos Norway

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar