hits

Spiller på mange strenger

Bak det fristende bandnavnet Duo Magico skjuler gitaristene Per Olav Kobberstad og Alf Wilhelm Lundberg seg. De spiller for sikkerhets skyld på 16 strenger og det gjør de usedvanlig vakkert også.

Alf Wilhelm Lundberg og Per Olav Kobberstad tar oss med på en liten lykkepille av ei musikkreise.

Jeg har hatt gleden av å "møte" både Kobberstad og Lundberg tidligere, men dette er første gangen jeg møter dem sammen. Det er ikke så veldig lenge siden de møttes heller, i 2014 på gitarfestivalen Akustiske Landskap, men siden den gang har de spilt mye sammen på konserter rundt om i kongeriket. Dessuten har de øvd mye både hver for seg og sammen og gjennomført to økter med opptak både i fjor og i år. Det høres godt at de har tilbragt mye tid sammen for å si det sånn.

Kobberstad spiller på en håndbygget 8-strengers gitar med to ekstra basstrenger, mens Lundberg benytter sin særegne 8-strengers såkalte Brahmsgitar med en ekstra basstreng og en ekstra lys streng. Til sammen skaper de to et lydlandskap som det er vanskelig, ja nesten umulig, å sammenlikne med noe annet.

De to har skrevet tre låter hver, mens de tre resterende er henta fra gigantene Egberto Gismonti og Astor Piazzolla samt en tradisjonell norsk folkemelodi. Kobberstad og Lundberg snakker usedvanlig vakkert og empatisk sammen, ofte med en latinsk aksent i uttrykket sitt. Teknisk sett er de to svært så langt framskredne, men teknikken kommer likevel aldri i veien for det å skape musikk med substans. Musikken er utstyrt med masse forskjellige farger og magien er absolutt til stede ved flere anledninger. Duo Magico og "Colonial Colors", som kun er utgitt digitalt på ymse plattformer, har alt i seg til å kunne gjøre både høsten og vinteren kortere og varmere.

Duo Magico

Colonial Colors

Acoustic Landscapes/Phonofile

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar