hits

Nå synger´n også!!!!

Aslak Borgersrud har vært en av de meninsgssterkeste og viktigste rapperne i kongeriket. Tida i Gatas Parlament er forbi og i all hemmelighet har han forberedt sin neste etappe - som sanger.

Aslak Borgersrud er en sjelden historieforteller.

Aslak Boprgersrud (38) har liksom vært der hele tida. Spesielt markerte han seg kraftig sammen med broren Elling og Don Martin i Gatas Parlament fra 1993 til 2011. Med en onkel som het Tron Øgrim og ellers ei solid oppvekst på venstresida og på østkanten, var det ikke noen tvil om hva Borgersrud & Co stod for og mente med sine norske raptekster.

For fem år siden var det slutt for trebarnsfaren i GP - det var tid for straightjobb og for å være tilstede på noen flere barnebursdager enn det som hadde vært tilfelle fram til da.

Likevel har det vært slik at den kreative krafta på ingen måte har ebba ut. I all hemmelighet, for den gemene hop i alle fall, har Borgersrud skrevet låter - helt siden 2008 faktisk - med tanke på denne skiva der vi skulle få møte han som syngende vokalist for aller første gang - tror jeg i alle fall. Sammen med produsenten Jester, som også jobba mye med GP, har Borgersrud sakte, men sikkert jobba fram "Det er valgfritt å irritere seg". For å si det slik Borgersrud kanskje ville ha uttrykt seg: det har blitt no så inn i helvete bra!

Aslak Borgersrud er en historieforteller av guds nåde - kanskje derfor ateisten kommer ut på Kirkelig Kulturverksted??? Han er en meget god observatør, han er i besittelse av masse humor og han er fortsatt ikke redd for å melde hva det enn skulle være. Når han så, sammen med Jester, har skrivi - det heter det på borgersrudsk - låter som er lett å bli venn med og som ofte kan minne om både Tom Waits´ og Kaizers Orcehstras univers, så har dette overraskende visittkortet blitt nok et prov på at Aslak Borgersrud er ei jævla viktig stemme - og her unnskylder jeg ikke språket.

Han har fått med seg masse strålende musikanter - Stian Carstensen spilte så bra at han ikke fikk være med på skiva hvis du skjønner - og Solveig Heilo fra Katzenjammer synger en herlig duett med den nyfødte sangeren. Kan han synge da? Absolutt - han kommer gjennom på det området også.

Her står "hitlåtene" i kø: "Kaffe og røyk", "Tango pro forma" - "Skal vi gifte oss pro forma? Så kan jeg flytte hit til Holmlia (eller Vålenga)?" - og "Blakk og fakka" er bare tre av mine favoritter.

Det er veldig bra at stemma til Aslak Borgersrud fortsatt er på plass - den er viktig. Det at Kirkelig Kulturverksted gir ut skiva - med et raust språk kan man trygt si - er akkurat det: raust.

Nok en gang bør mange lytte til Aslak Borgersrud - han har mye, veldig mye, å melde.

Aslak Borgersrud

Det er valgfritt å irritere seg

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar