hits

De beste historiefortellerne

Hver for seg er Jonas Fjeld og Ole Paus to av landets aller beste historiefortellere. Sammen er de ofte magiske.

Det er all grunn til å smile både med og av Ole Paus og Jonas Fjeld.

Jonas Fjeld. Ole Paus. Hva er det å melde om disse gigantene i norsk musikkliv som ikke har vært meldt tidligere? Ikke mye, men når helsa holder så godt som den gjør, så er det likevel en sann svir å melde at de holder samme høye standard som de alltid har gjort - minst.

De to har samarbeida i 20 år og hvis folk ruster sammen slik de to gjør, så er den rustne alderen på alle slags vis noe å så fram til. Det overrasker jo ikke akkurat - helt siden Paus (69) inntok kongeriket med storm rundt 1970 og Fjeld (64), kjent i familiære kretser som Terje Lillegård Jensen, noen år seinere debuterte, så har det vært kvalitet og originalitet på alt det de to har gitt oss - og det er ikke lite

De to har tilbragt store deler av høsten med å forlyste et utsolgt Chat Noir med sin intelligente, rause, ironiske, humoristiske, tankevekkende og ytterst personlige måte å se verden på. For alle oss som av ymse årsaker ikke har hatt anledning til å besøke den ikonsikse Oslosalongen - og hvor enn de ellers måtte legge turen innom - så er dette visittkortet med elleve Paus-tekster av vanlig skyhøy kvalitet, som det er umulig å stille seg likegyldig til, og med melodier i stor grad av Paus samt noen av Fjeld, samt et samspill med de to på et nivå bare de to kan levere, et absolutt godt og evigvarende substitutt.

For meg er Jonas Fjeld og Ole Paus to historiefortellere som kommer til å gå inn i historien. Det er på ingen måte nødvendig, men de bekrefter det likevel her.

To rustne herrer

Hvis helsa holder - The Album

Warner Music/Warner Music

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar