hits

I de beste fotspor

kommentarer

Du verden som Esbjörn Svensson og hans trio est savnes. Stort bedre måte å gå videre på enn sammen med Tingvall Trio er nesten ikke mulig.

Martin Tingvall i sentrum for sin sin herlige trio.

Den 43 år unge pianisten, komponisten og bandlederen Martin Tingvall kommer fra Tomelilla sør i Sverige. Der må det være vakkert og det må være et harmonisk å stede å vokse opp hvis musikken hans avspeiler noe av hvor han kommer fra - og det tror jeg den gjør. Nå er Tingvall bosatt i Hamburg og det er der han har hatt base for sin trio siden 2003.

Sju skiver har det blitt med TT så langt og det har ført til konserter i over 30 land og til priser som årets ensemble og årets live act i Tyskland. Gullplater har det blitt flere av, trioen har toppa salgslistene for jazzplater og faktisk bevega seg et stykke oppover poplistene også. "Cirklar" kommer definitivt ikke til å skade populariteten det aller minste.

Sammen med den cubanske bassisten Omar Rodriguez Calvo og den tyske trommeslageren Jürgen Spiegel - som Tingvall er alle bosatt i Hamburg - har Martin Tingvall skapt en trio, eller rettere kanskje en organisme, som er en enhet, som vet hvor veien går og som på alle slags vis evner å gå den veien sammen.

Dette er musikk så vakker, så melodisk, så dynamisk at det vil være nesten umulig å stille seg likegyldig til den uansett hvor man kommer fra i det musikalske landskapet. Det swinger, det groover, det koker, det maner til ettertanke - det er musikk som har det meste i seg.

Anbefales? Veldig - eller mycket som det kanskje heter i Tomelilla.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Tingvall Trio

Cirklar

Skip Records/MusikkLosen