hits

En musikalsk solhilsen

Svenske Lars Danielsson, danske Morten Lund og norske Marius Neset høres ut som ei supergruppe. Slik låter det nesten også.

Morten Lund, Lars Danielsson og Marius Neset - ei god fortelling om dansken, svensken og nordmannen.

Til tross for at både Lars Danielsson, Morten Lund og Marius Neset bor i København, så møttes de for første gang som trio den 3. april 2014 i et studio i deres felles hjemby. Det som skjedde der får vi også endelig være med på.

Danielsson og Lund kjente hverandre godt fra samarbeid blant annet i gruppene til Cæcilie Norby og Ulf Wakenius, mens Neset, som er en del yngre enn de to førstnevnte, var den "nye" i trioen. Med fasit i hånd skulle man uansett tro at de tre hadde skapt musikk sammen lenge - veldig lenge.

Alle kom til bordet med egne låter og i tillegg avslutta de festen med Don Grolnicks "The Cost Of Living". Danielsson sier i coverteksten at de kunne merke flyten fra første take av åpningssporet og det er også taket som starter ballet. Resultatet har blitt ei melodisk, groovy reise med tre sterke musikalske personligheter med hver sin unike stemme. Alle har tydeligvis vært interessert i å skape noe sammen - her dreier det seg ikke om å sette egoer i førersetet, men alle får likevel mer enn nok plass til å vise oss hvem de er.

Det er mange høydepunkt her, men Nesets "Salme" snakker voldsomt til min norske sjel og styrken og kraften i hans uttrykk er av et helt spesielt kaliber. "Sun Blowing" var altså trioens første møte. Her er det bare for arrangører å kaste seg på telefonen eller EDB-en - bedre dansken-, svensken- og nordmannen-historie finnes faktisk ikke.

Danielsson Neset Lund

Sun Blowing

ACT/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar