Mer brasiliansk magi

Komponisten, arrangøren, produsenten og tangentmannen Sergio Mendes er intet mindre enn en brasiliansk legende – nesten på linje med Pele!

Sergio Mendes
Magic
OKeh/Sony Music

Mendes’ historie er nesten historia om moderne brasiliansk musikk. Helt siden slutten av 50-tallet har den nå 73 år unge Mendes spilt ei bokstavelig talt sentral rolle i hjemlandets musikkliv og fra starten av var det samarbeidet med en annen legende, Antonio Carlos Jobim, som staka ut kursen.

Sergio Mendes

Tusenvis av innspillinger med impulser fra bossa nova, jazz, rhythm and blues, funk og andre herligheter har Mendes på samvittigheten. Som alle andre brasilianere har han sjølsagt forberedt seg godt til årets fotball-VM på hjemmebane og med “Magic” setter han oss absolutt i VM-stemning sjøl om ikke alt er like vellykka.

Festen begynner med singelen “One Nation” der en av mange høyprofilerte gjester, Carlinhos Brown, er sjefsvokalist.

Andre gjester er will.i.am fra The Black Eyed Peas, Cody Wise, John Legend, Seu Jorge, Mendes’ kone gjennom flere tiår Gracinha Leporace, Maria Gadu, saksofonisten Scott Mayo, Aila Menezes, Ana Carolina, sjølveste Milton Nascimento – ikke småtterier og noe og noen fungerer også glitrende i en rekke grenseland og på flere eleverte dansegulv vil jeg tro.

Milton Nascimento

Innspillingene er gjort både i Brasil og i USA. Mendes er så avgjort en låtsnekrer og arrangør av ypperste klasse og partystemninga her er til å kjenne på. Håndverket er også på øverste hylle og sjøl om far er godt voksen, så har han så absolutt grep om et moderne uttrykk anno 2014.

Her er det pop, jazz, bossa og andre brasilianske utrykk, funk, soul og mye annet i en herlig blanding og mange generasjoner musikanter involvert. Noe varmer og noe passerer ganske fort forbi. Som soundtrack til det fantastiske VM-et vi er vitne til om dagen kan det absolutt funke og som hip sommermusikk vil “Magic” garantert gå hjem.

Tor de Jazz

Fra begynnelsen av neste uke er den nye bloggen Tor de Jazz oppe og går eller står – om du vil. Den vil inneholde flere ukentlige cd-anmeldelser og tillegg kommer det også festival- og konsertanmeldelser. Neste uke kommer sjølsagt til å stå i Kongsberg-festivalens tegn og her kommer det daglige rapporter fra festivalen som feirer sitt 50 års jubileum med brask og bram. Vi sees plutselig! PS Jeg er veldig glad for tilbakemeldinger, så rop ut om dette og hint. 

Bloggen blir å finne på torhammero.blogg.no

 

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! 🙂

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere – det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen