Mer brasiliansk magi

Komponisten, arrangøren, produsenten og tangentmannen Sergio Mendes er intet mindre enn en brasiliansk legende – nesten på linje med Pele!

Sergio Mendes
Magic
OKeh/Sony Music

Mendes’ historie er nesten historia om moderne brasiliansk musikk. Helt siden slutten av 50-tallet har den nå 73 år unge Mendes spilt ei bokstavelig talt sentral rolle i hjemlandets musikkliv og fra starten av var det samarbeidet med en annen legende, Antonio Carlos Jobim, som staka ut kursen.

Sergio Mendes

Tusenvis av innspillinger med impulser fra bossa nova, jazz, rhythm and blues, funk og andre herligheter har Mendes på samvittigheten. Som alle andre brasilianere har han sjølsagt forberedt seg godt til årets fotball-VM på hjemmebane og med “Magic” setter han oss absolutt i VM-stemning sjøl om ikke alt er like vellykka.

Festen begynner med singelen “One Nation” der en av mange høyprofilerte gjester, Carlinhos Brown, er sjefsvokalist.

Andre gjester er will.i.am fra The Black Eyed Peas, Cody Wise, John Legend, Seu Jorge, Mendes’ kone gjennom flere tiår Gracinha Leporace, Maria Gadu, saksofonisten Scott Mayo, Aila Menezes, Ana Carolina, sjølveste Milton Nascimento – ikke småtterier og noe og noen fungerer også glitrende i en rekke grenseland og på flere eleverte dansegulv vil jeg tro.

Milton Nascimento

Innspillingene er gjort både i Brasil og i USA. Mendes er så avgjort en låtsnekrer og arrangør av ypperste klasse og partystemninga her er til å kjenne på. Håndverket er også på øverste hylle og sjøl om far er godt voksen, så har han så absolutt grep om et moderne uttrykk anno 2014.

Her er det pop, jazz, bossa og andre brasilianske utrykk, funk, soul og mye annet i en herlig blanding og mange generasjoner musikanter involvert. Noe varmer og noe passerer ganske fort forbi. Som soundtrack til det fantastiske VM-et vi er vitne til om dagen kan det absolutt funke og som hip sommermusikk vil “Magic” garantert gå hjem.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg