hits

Den nye hippe stemma

Laura Mvula er 30 år ung, kommer fra Birmingham i England og er på full fart mot stjernene som en av de aller mest lovende vokalistene jeg har hørt på år og dag.

Laura Mvula - en ny favorittvokalist i en rekke grenseland.

Med foreldre fra Jamaica og St. Kitts og født og oppvokst i England er Laura Mvula et ektefødt barn av den nye tida. Når så oppveksten har vært tilbragt i en av de største smeltediglene på fotballøya, Birmingham, så har forutsetningen vært tilstede for at Mvula kunne få en spennende musikalsk karriere.

Mvula har røtter i alt fra soul via gospel til rhythm and blues til jazz og allerede på debutalbumet "Sing to the Moon" i 2013 blei verden oppmerksom på ei helt ny og spennende stemme. Siden debuten har hun spilt over store deler av kloden og har blant annet samarbeida med Snarky Puppy - en match made in heaven som det heter der borte.

Jeg har bare hørt enkelte eksempler tidligere på hva og hvem Mvula er og hva hun har å fare med. Med "The Dreaming Room" har vi "møtt" hverandre på et vis som gjør at dette blir et varig forhold - sett fra mitt ståsted i alle fall.

Hun tar med seg alle sine inspirasjonskilder til sin personlige smeltedigel og lager her et vakkert fyrverkeri av et album der hun skriver stort sett alt sjøl. Hun er en musikalsk historieforteller av rang og omgir seg med musikanter og produsenter som har skjønt hvor hun vil og så får vi håpe at sceneskrekken, som visstnok skal være langt framskreden, avtar smått om senn og at vi får henne på ei norsk scene så raskt som mulig. Laura Mvula har nemlig å masse fare med.

Laura Mvula

The Dreaming Room

RCA/Sony Music

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar