hits

Det er bare en Van

Her får vi være med på tre konserter sommeren 1973 - samla på tre cder og en DVD - og la det ikke være noen tvil: Van Morrison var like bra for 43 år siden som han er i dag!

Van Morrison anno 1973 - for en artist!

I 1974 kom live LP-en "It´s Too Late to Stop Now" fra Van The Man. Av mange blir den regna som noe av det beste som har kommet ut av livealbum. Det sier ikke så reint lite - Van Morrison har egenhendig gjort flere av typen strålende og alle som har opplevd han på scena vet jo hva han kan levere. Det han presterer er nesten alltid musikk av høyeste kvalitet - sceneshow ligger liksom ikke for han.

Det vi blir servert her er musikk fra de tre konsertene, to i USA og en i England, som 1974-utgivelsen også var henta fra. All musikken her er ute for første gang og vi snakker absolutt ikke om det som blei til overs den gangen - her snakker vi prima vare gjennom nesten alle de 45 spora. Noen blir spilt på flere av konsertene, men de fleste finnes bare i en tapning.

Morrison stiller med et 11-manns og kvinners band med masse stryk og blåsere - The Caledonia Soul Orchestra - og allerede den gangen hadde han jo et arsenal av tidløse og udødelige låter på repertoaret: "Brown Eyed Girl"; "Gloria", "Cyprus Avenue" og "I Just Want to Make Love to You" bare for å nevne en håndfull og det er altså så mye soul og ekthet i måten hans å tolke tekst og musikk på som gjør at den smålubne og som oftest tilsynelatende småsure nordiren var stor da, har vært det hele tida og er det fortsatt.

Som en ekstra bonus får vi også en 50 minutters DVD fra London-konserten og det er intet mindre enn herlig å se Van Morrison i aksjon - faktisk med et lite smil også helt til slutt. Han brøler "It´s Too Late to Stop Now" like før han går av scena og heldigvis har han fortsatt i 43 år til og ingenting tyder på at han har tenkt å gi seg - heldigvis.

Van Morrison

...It´s Too Late to Stop Now...Volumes II, III, IV & DVD

Exile/Legacy/Sony Music

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar