hits

Superbruk - med Ane Bruns hjelp

Den svenske supergruppa Tonbruket er viktige deler av Ane Bruns band. Her betaler hun litt tilbake ved å bidra på to av spora på gruppas fjerde cd - "Forevergreens".

Tonbruket har all grunn til å smile.

I 2008 møttes bassisten Dan Berglund, som da var svært opptatt med Esbjörn Svensson Trio - eller est -, og multiinstrumentalisten og produsenten Johan Lindstöm. De fant raskt ut at de hadde musikk på lur sammen. Etter at skriveprosessen var godt i gang blei også tangentmannen og fiolinisten Martin Hederos og trommeslageren Andreas Werliin invitert med i det gode selskap. Vi snakker med andre ord om fire av Sveriges aller mest ettertrakta musikanter - uansett sjanger. Bandet, som først blei kalt Dan Berglund´s Tonbruket, sine tre første skriver har alle fått strålende mottakelse både innen- og utenlands og vunnet både Grammy- og Jazzkattenpriser hos broderfolket - stort høyere kommer man ikke på jazzlista hos Carl XVI Gustaf og Silvia.

Ane Brun, Tonbruket og litt til.

Etter blant annet å ha benytta Athletic Sound i Halden til å skape sitt unike lydbilde, gikk turen denne gangen til Hamburg for et knapt år siden. Bandet framstår nå i større grad enn noensinne som et kollektiv. Dan Berglund er nå en del av det hele i stedet for å være en frontfigur og Johan Lindström, tangentmann og gitarist, er bandets hovedkomponist sjøl om alle bidrar også på det området.

Ane Brun setter det hele i gang med en monolog på spansk - sikkert lært i hennes tid som gatemusikant i Barcelona - og setter en helt spesiell stemning fra start. Siden følger et titalls låter som henter inspirasjon fra de fleste sjangre, det være seg jazz, rock, impro, folk og electronica - Tonbruket setter det hele sammen til et brygg ingen andre er i nærheten av.

I tillegg til Ane Brun, som også synger ordløst på et spor til, bidrar også Martin Holm på tenorsaksofon, Anna Högberg på barytonsaksofon og Per "Texas" Johansson på bassklarinett på noen av spora - alt er med å skape et unikt lydbilde.

Ane Brun har bragt med seg Tonbruket til Norge ved flere anledninger. Nå er det på høy tid at de blir invitert på egen hånd også - dette er nemlig et band med en musikk som holder skyhøy standard.

Tonbruket

Forevergreens

ACT/Musikkoperatørene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar