Nye og vakre landskap

Trioen Moksha består av to norske og en nepalsk musikant. De har funnet sammen i et kollektiv som har skapt noe helt eget og veldig spennende.

Sanksriti Shrestha, Oddrun Lilja Jonsdottir og Tore Flatjord – tilsammen blir det Moksha og det er en herlig musikalsk fusjon.

Tar jeg ikke mye feil har perkusjonisten Tore Flatjord, gitaristen Oddrun Lilja Jonsdottir og tablaspilleren og vokalisten Sanskriti Shrestha truffet hverandre i miljøet rundt Norges Musikkhøgskole. Det har gjennom en årrekke nå vist seg som et fantastisk sted for unike musikalske møter og Moksha er så avgjort ikke noe unntak.

Alle tre har skrevet musikk til bandet – fire av de seks usedvanlig vakre melodiene har Lilja Jonsdottir ansvaret for. Som et nydelig fundament finner vi den magiske tablasounden og vokalen til Shrestha, enten som melodiøs sang eller vokalperkusjon. Den er både vakker, inderlig, fremmed og forlokkende. Flatjord og Lilja Jonsdottir har tatt seg inn i ragaverdenen på et ekte og varmt vis – de har enkelt og greit knekt koden. Med sin jazzbakgrunn har de gått inn i de komplekse, men likevel så fascinerende rytmene og den verdenen de inviterer oss med på ekskursjon i egner seg både for ettertanke og deltakelse.

Lilja Jonsdottir og Shrestha, som begge er med Bugge Wesseltofts seineste utgave av New Conception of Jazz, er spennende, nye navn for meg. Flatjord har jeg truffet på i en rekke sammenhenger og viser oss at han er en svært så allsidig og usedvanlig dyktig perkusjonist.

Moksha gir oss nydelig og annerledes musikk som er i konstant bevegelse. Har du lyst på tur inn i en annen verden er herved invitasjonen overbrakt.

Moksha

The Beauty of an Arbitrary Moment

Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

1 kommentar
    1. Tilbaketråkk: PK screening

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg