Sommertoner fra Junaiten

Når tangentsjef Jeff Lorber byr opp til fest så veit vi stort sett hva vi får. Også denne gangen får vi mer av det samme og de som liker vestkystfusion har nok en gang mye å glede seg til.

Jeff Lorber med blant andre Jimmy Haslip på elbass er like funky som han alltid har vært.

Jeff Lorber er en utmerka tangentmann, komponist og bandleder som aldri har slått skikkelig gjennom her hjemme. Årsaken er garantert ikke hans kvaliteter på de nevnte områdene – de holder nemlig mer enn lenge nok. Grunnen er nok mer at sjangeren Lorber har sverga til gjennom mange år aldri har blitt "godtatt" i de musikkpolitisk riktige kretsene. Det vil ikke skje denne gangen heller, men de som digger denne formen for fusion vil garantert juble – nok en gang!

Mange opplever musikken til Lorber som glatt. Jeg gjør ikke det, men jeg opplever den heller ikke som særlig utfordrende. Han er tilhenger av den gode melodien og det er lett å bli med på ferden – låtene sitter i bakhodet etter første gjennomlytt for å si det sånn. Det er også mange som kaller slik musikk for instrumental pop, men jeg mener det er jazzkvaliterer i det som blir servert som går langt forbi Kenny G og hans likemenn.

Lorber har med seg den tidligere Yellowjackets-bassisten Jimmy Haslip som et urheftig fundament og ellers bidrar solister som gitaristen Robben Ford, saksofonisten Bob Mintzer og trommeslageren Vinnie Colaiuta -vi snakker på øverste hylle med andre ord.

Sola og sommertemperaturer har begynt å melde seg. Musikken til Jeff Lorber Fusion egner seg egentlig ypperlig i slikt vær. Den varmer ekstra faktisk.

Jeff Lorber Fusion

Step It Up

Heads Up

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg