Roger “Pink Floyd” Waters leverer fortsatt

Det er ikke akkurat hver dag Roger Waters gir lyd fra seg. Det er faktisk 25 år siden hans forrige soloalbum. Derfor er det hyggelig å kunne melde at han fortsatt har det – dette helt spesielle.

Roger Waters har all grunn til å smile.

Det finnes noen, ikke mange, innen rocken som har all grunn til å bære legendebegrepet med verdighet. Roger Waters (73), et av de opprinnelige medlemmene i Pink Floyd og mannen bak "The Wall", er så avgjort blant dem.

Etter åfselig mye bråk og uvennskap rundt Pink Floyd, som sjølsagt førte til bandets oppløsning, har frontfigurene David Gilmour og Roger Waters med ujevne mellomrom gitt lyd fra seg og fortalt oss at den kreative krafta på ingen måte har tørka ut og de har bekrefta at de absolutt ikke var avhengige av hverandre. Gilmour ga oss praktboksen "Rattle that Lo-ck" for to år siden, mens Waters har holdt på helt siden 2010 med å perfeksjonere "Is This the Life We Really Want?" Han tilhører den delen av rocke- og musikk-klanen som har råd til å holde på akkurat så lenge han ønsker for at resultatet skal bli så "perfekt" som han sjøl ønsker det. Og blir det ikke bra nok, så gir han det heller ikke ut.

Dette er altså det første studioalbumet fra Waters siden "Amused to Death" i 1992. Jeg har aldri vært en die hard fan, men likevel alltid satt pris på både Pink Floyd og det både Gilmour og Waters har gjort i ettertid. Begeistringa blir ikke mindre etter "Is This the Life We Really Want?".

Sammen med produsent og arrangør, lydskaper, tangentist og gitarist Nigel Godrich har Waters, som både synger, spiller akustisk gitar og elbass, skapt et knippe låter som ikke overlater så mye tvil om hvem som skapte fundamentet for "The Wall". Han har vokst opp i et hjem med kommunistiske foreldre og er sjøl meget politisk opptatt og bevisst og det gjenspeiler seg veldige i tekstene hans – han begynner også tittel-låta med et Trump-opptak og verken der eller ellers legger Waters skjul på hvor han hører hjemme.

"Is This the Life We Really Want?" er melodiøs, sterk og tøff rockemusikk som forteller oss at Roger Waters fortsatt har mye å melde – på alle slags vis. To av låtene har vært ute tidligere i liveversjoner og under andre titler – "Lay Down Jerusalem (If I Had Been God)" har nå blitt "Déjà Vu" og "Broken Bones" het tidligere "Safe and Sound".

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig. Tror neppe Waters er det minste uenig i det.

Roger Waters

Is This the Life We Really Want?

Columbia Records/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg