En av nyskaperne

Den amerikanske pianisten og komponisten Craig Taborn er avgjort en av de viktigste nye stemmene over there.

Craig Taborn har noe helt eget å fare med.

Craig Taborn (46) fra Minneapolis har i stadig større grad stått fram som en av dem som er i stand til å tilføre amerikansk jazz noe nytt. Med "Daylight Ghosts" gir han oss sitt sjuende album under eget navn og det tredje for ECM. På sett og vis er dette det straighteste hittil, men Taborn kompromisser ikke på noen måte av den grunn.

Med et helt nytt band, for meg i alle fall, med The Bad Plus-trommeslageren Dave King, også han fra Minneapolis, som også spiller elektronisk perkusjon, akustisk- og elbassisten Chris Lightcap, som vi blant annet har hørt med Matt Wilsons band her hjemme og tenorsaksofonist og klarinettist Chris Speed, gir Taborn, som også trakterer elektronikk i tillegg til piano, oss åtte originalkomposisjoner og ei låt av ex Art Ensemble of Chicago-medlem Roscoe Mitchell.

Musikken er hele tida søkende, varm, melodisk og dynamisk spennende. Taborn er en moderne klangmester ved flygelet som vet å gi både seg sjøl, musikken og oss som lytter masse rom. Når han så har med seg lyttere som befinner seg på samme nivå som han sjøl, så blir dette en utflukt som det er en sann fryd å være med på.

Til sommeren får vi høre Taborn i duotapning med en annen av USAs store nye pianostjerner, Vijay Iyer, under Moldejazz der sistnevnte er Artist in Residence. Det blir garantert spennende. I mellomtida er det mer enn nok å hygge seg med på "Daylight Ghosts".

Craig Taborn

Dagligstue Ghosts

ECM/Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg