For en musikant!

Den svenske, men også litt norske, gitargiganten Georg "Jojje" Wadenius har runda 70. Det har Norrbotten Big Band markert med en praktutgivelse – med Wadenius som hovedsolist. Det er bare rett og rimelig.

Georg "Jojje" Wadenius med en livsbejaenhet av de sjeldne.

Helt siden seint 60-tall har Georg "Jojje" Wadenius vært der med sin helt spesielle gitarsignatur. Uansett hvilken rolle han har bekledd, det være seg med musikk for barn, i band som Made in Sweden, med Pugh Rogefeldt, i USA med Blood, Sweat & Tears, Aretha Franklin, Luther Vandross, Steely Dan eller i TV-programmet Saturday Night Live, har Wadenius satt sitt helt spesielle bumerke på musikken. Han er en totalt sjangerfri musikant som befinner seg vel omtrent hvor som helst både som tidligere bassist, sanger og ikke minst som urgroovy gitarist. Kjærligheten har vært så god med både han og oss at han har vært bosatt i Norge i en årrekke nå, men fortsatt er det svenskene som benytter seg mest av hans fantastiske talent.

Norrbotten Big Band hyller Wadenius slik en sånn musikant skal hylles.

I forlengelsen av Wadenius´ 70-års dag i 2015 inviterte Norrbotten Big Band, under ledelse av den utmerkede saksofonisten Joakim Milder, åtte komponister til å skrive storbandmusikk til en konsert som skulle hylle den store musikanten og det inderlige og empatiske mennesket Georg Wadenius – Jojje blant venner og vel så det. Den 5. og 7. mars i fjor blei musikk av Peter Daanemo, Maggi Olin, Anne Mette Iversen, Helge Albin, vår egen Geir Lysne, Milder, Johan Lindström og Monica Dominique, framført i Kulturens hus i Luleå – på hjemmebanen til Norrbotten Big Band.

Vi møter et profesjonelt storband av meget høy kvalitet og med de utmerkede låtene, som på hvert sitt vis løfter fram Wadenius – som om det skulle være nødvendig, samla på en dobbelt-CD, tar de oss med på en feststund av de sjeldne. De åtte komponistene har sjølsagt hver sin personlige signatur og de skriver alle sammen en liten tekst i coverheftet om hvordan de har tenkt – fellesnevneren er at det swinger noe infernalsk. Bandet har også en rekke meget dyktige solister, men det er far sjøl – Jojje Wadenius – som får anledning til å skinne her og du verden som han gjør det. For et varmt og empatisk gitarspill vi får være med på her! Festen blir avslutta med Wadenius´ egen "Snakes in a Hole" der han også synger.

De som fortsatt ikke har oppdaga hvilken enorm kapasitet vi har her midt blant oss, får en ny anledning til å finne ut av det her. Georg "Jojje" Wadenius er en av de virkelig store!

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Norrbotten Big Band Featuring Georg "Jojje" Wadenius

Jojje Wadenius (70)

Prophone/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg