La kvelden komme

Pianisten Andreas Utnem tar oss med til vidunderlig vakre og inderlige kveldsstemninger.

Andreas Utnem tar oss dit roen finnes.

Pianisten og komponisten Andreas Utnem (43) har liksom alltid vært der – i en eller annen nærhet av spennende musikalske uttrykk. Med sitt solobudskap "Night Hymns", innspilt i Tøyenkirka i Oslo der han også har sitt daglige virke som pianist, bekrefter han på et intenst, men stille og ettertenksomt vis hvilken formidler og historieforteller han er.

Utnem tar for seg 17 melodier som han enten har skrevet sjøl eller har henta fra salmeskatter i blant annet Norge, Sverige og Tyskland samt tatt tak i folkemelodier og komposisjoner av Bach, Grieg og Händel. Alt har han behandla på et intenst, nesten intimt vis og hele tida satt sitt eget, umiskjennelige bumerke på det hele.

Hva han enn møter oss med, så gjør Utnem det med respekt, følsomhet, luft, rom og ikke minst ettertenksomhet. Utnem er av typen musikant som er utstyrt med eller har tilegna seg masse teknikk, men som absolutt ikke har behov for å flagre med den i tide og utide. Han vil gi oss noe som er ekte og uforfalska og han gjør det uten opphold. Han er med andre ord en musikant som verken har noe ønske om eller behov for å imponere, men som gjør det likevel – kanskje akkurat derfor.

"Night Hymns" blei utgitt den dagen USA fikk ny president. Det var sjølsagt helt tilfeldig, men større kontrast til alt det umusikalske som har kommet derfra siden den dagen, finnes knapt. Andreas Utnem har gitt herlig, tidløst og evig påfyll. Vi trenger det mer enn noen gang nå.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Andreas Utnem

Night Hymns

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg