En sunnnmøring i Køben

Du skal ha rimelig god oversikt over underskogen i norsk jazz for å kjenne til Snorre Kirk. Trommeslageren, bandlederen og komponisten fra Ålesund har nemlig tilbragt mesteparten av sitt voksne liv i Danmark.

Snorre Kirk trives bak trommene.

Det er mulig jeg kan beskyldes for å følge for dårlig med, men Snorre Kirk (36) har altså passert godt under radaren min – til nå. Trommeslageren med røtter i den vakre jugendbyen har åpenbart satt spor etter seg i sitt "nye" hjemland og med si debutskive under eget navn, "Blues Modernism" i 2012, fikk den utmerkelsen årets jazzskive i Danmark. Siden har "Europa" fulgt i 2015, også den gikk meg hus forbi, men endelig er jeg på sporet og "Drummer & Composer" forteller mye om en musikant med store kvaliteter og ditto ambisjoner.

En ikke navngitt norsk København-bosatt tubaist kan opplyse om at Kirk har vært bosatt i Kongens by i bortimot 20 år og at han ikke har full kontroll på det norske språket lenger. Det lette, svingende jazzspråket derimot behersker han til fulle og det beviser han gjennom denne suiten bestående av ni komposisjoner.

Sammen med et utmerket ensemble bestående av tenorsaksofonisten Jan Harbeck, pianisten Magnus Hjorth, altsaksofonisten og klarinettisten Klas Lindquist, bassisten Lasse Mørck, trombonisten Magnus Wiklund og kornettisten Tobias Wiklund, har Kirk, som styrer troppene med sikre hender fra kjøkkenavdelinga, skapt en en relativt tradisjonell oase med røtter i både ballroom, swing og bop.

Noe voldsomt nyskapende er det ikke i denne suiten fra Kirk. Det forteller oss derimot om en musikant med en visjon som samtidig har full kontroll på og oversikt over jazzhistoria. Dermed føyer han seg egentlig elegant inn i den danske/amerikanske jazzhistoria.

Det tok si tid før Snorre Kirks og mine veier kryssa hverandre. Når det nå har skjedd så lover å holde ørene godt åpne i åra som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Snorre Kirk

Drummer & Composer

Stunt Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg