Spennende fra de tusen sjøer

Det norske plateselskapet AMP kaster sitt nett der det finnes kvalitetsmusikk. Nå har de fått flott fangst i Finland.

Joonas Leppänen Alder Ego – spennende fra Finland.

AMP Music & Records, med base i Oslo, har sørga for at mye "ung" kvalitetsmusikk har sett dagens lys – både norsk og etterhvert også fra dalstrøka rundt. Det fortsetter de heldigvis med og her presenterer de en finsk kvartett med helt ferske navn for min del.

Sjefen for Joonas Leppänen Alder Ego er, ikke overraskende, trommeslageren og komponisten Joonas Leppänen. 33-åringen fra Jyväskylä har studert i Berlin i en årrekke, men er nå tilbake i Finland med en rekke impulser fra det store Utland.

Vel hjemme har han satt sammen en kvartett med tre andre likesinnede og jevnaldrende, svært lovende musikanter. Tomi Nikku spiller trompet og flygelhorn, Jarno Tikka trakterer tenorsaksofon og Teemu Åkerblom sørger for deler av fundamentet med sin bass. På to av spora får de også besøk av Harri Kuusijärvi på trekkspill.

En av låtene er kollektivt unnfanga, mens resten er Leppänen-komposisjoner. Uten akkordinstrument blir det masse rom og luft både kollektivt og til hver enkelt å vise seg frem i og Alder Ego makter på et fint vis å sette farge på de bildene Leppänen har sett for seg når han har skrevet musikken.

Uttrykket er melodisk, litt melankolsk, søkende – litt finsk, må vite – og hele tida personlig. De fire har søkt etter et eget lydbilde og funnet det og AMP skal ha kreditt for at de åpner opp ørene våre for musikk som eller ville hatt vanskelig å finne vei hit til oss.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Joonas Leppänen Alder Ego

Joonas Leppänen Alder Ego

AMP Music & Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg