Musikken er frisk!

Trompeteren og flygelhornisten Luca Aquino hadde tenkt å sykle fra Italia til Norge i forbindelse med at denne plata skulle slippes. Sjukdom satte en stopper for det, men musikken er det absolutt ikke noe galt med.

Luca Aquino hadde fått på seg sykkelskjorta, men så satte sjukdom en stopper for det ambisiøse prosjektet.

Foto: Andrea Boccalini

Luca Aquino (43) er en musikant og visjonær som går sine egne veier. Jovisst, har vi opplevd han sammen med blant andre Tore Brunborg i en ganske tradisjonell sammenheng i Manu Katchés band, men i stor grad har Aquino holdt på med egne prosjekter som har vært av det originale og spennende slaget.

Mitt første møte med Aquino var på Losen Records-utgivelsen «The Skopje Connection Meets Ernst Reijseger» i 2011 – noe helt for seg sjøl. I fjor fikk jeg tilsendt «Petra» med Aquino og Jordan National Orchestra – et prosjekt UNESCO stod bak og som var innspilt i og rundt den historiske byen Petra i Jordan. Nok en gang noe helt spesielt.

Dette prosjektet, som altså er utgitt på det norske selskapet Losen Records, er også et samarbeidsprosjekt med UNESCO. Meininga var at Aquino skulle sykle 3600 kilometer i løpet av 45 dager fra sin hjemby Benevento til Oslo og spille konsert hver kveld underveis! Prosjektet skulle sette lys på den framvoksende ekstremismen og radikaliseringa vi opplever rundt oss. Aquino og musikken skulle altså ende opp til plateslipp under Oslo Jazzfestival. Slik skulle det ikke gå dessverre.

Like før avgang blei nemlig Aquino ramma av en sjukdom som lamma deler av ansiktet hans og som gjorde at han ikke var i stand til å spille overhodet. De som har greie på slikt tror at aircondition kan være årsak til lidelsen, men det er i alle fall håp om at det hele skal gå seg til.

Musikken var skapt og plata var sjølsagt spilt inn allerede, i april i år, og nok en gang er det en original og unik utgave av Aquino vi får møte. Både på sin trompet og sitt flygelhorn er han utstyrt med en nydelig, varm og uttrykksfull tone og med en smakfull effektbruk i tillegg skaper han lydlandskap annerledes enn alt annet. Aquino har skrevet sju av de ni låtene, legenden Charles Aznavour én og Aquino partner her, den utmerkede trekkspilleren Carmine Ioanna én. I tillegg til de to, bidrar også perkusjonisten Giampiero Franco på to spor.

Dette er vakker, melodiøs og rytmisk spennende musikk og møtet mellom trompet/flygelhorn og trekkspill er av slaget man ikke treffer på hver dag – kan man vel trygt si. Musikken lever i beste velgående – nå er det bare å håpe at Luca Aquino blir frisk igjen slik at vi kan få oppleve både han og musikken i levende live også – gjerne etter en lengre sykkeltur.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Luca Aquino

Aqustico Vol 2

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg