Unik og totalt kompromissløs

I løpet av de par siste åra har et stort publikum fått både ører og øyne opp for hva og hvem Bjørn Tomren er. Noen har visst det lenge og her kommer nok en bekreftelse.

Bjørn Tomren – ingen verken rundt eller over.

Uten at jeg skal ta på meg besserwisserhatten å påstå at jeg så Bjørn Tomrens unike talent lenge før de aller fleste, men de av oss som har fulgt blant annet den hysteriske duoen Polka Bjørn & Kleine Heine i ei årrekke visste faktisk at her fantes det noe helt spesielt – hos Kleine Heine også for den sakens skyld. Men eksponeringa gjennom deltakelsen og seieren i Stjernekamp førte sjølsagt til en ganske annen oppmerksomhet enn det Tomren var vant med fra før.

Nykkefri

Om det er noen stor forandring i og på Bjørn Tomren etter at han blei folkeeie? Overhodet ikke og for de som “kjenner” en av 6393 Tomrefjords aller største sønner er det heller ingen overraskelse. Bjørn Tomren har vært, er og kommer til å forbli akkurat Bjørn Tomren med si unike stemme, si unike utstråling og sin ekthet og ujålethet. Det går ikke an å dresse opp Bjørn Tomren for å si det slik.

Eget stoff

Noen januardager i 2021 tok Tomren med ei bunke med egetskrevet materiale og gode musikervenner til Ocean Sound Recordings på Giske på Sunnmøre. I flotte, men ganske så nedstrippa arrangement, som løfter fram den helt spesielle historiefortelleren Tomren er og som plasserer den unike stemma akkurat så langt fremme i lydbildet som den fortjener, blir vi invitert inn i det totalt personlige tomrenske universet som det alltid er like fascinerende å oppholde seg i – også med litt jodling og strupesang som krydder.

Når han så har fått med seg nok en romsdaling, tegneserieskaperen Jason alias John Arne Sæterøy til å lage cover og andre illustrasjoner som er med å gjøre dette visittkortet ekstra spesielt, så har Bjørn Tomren nok en gang bekrefta hvilken høyst original stemme han er og har sjøl om ikke alle låtene er like minneverdige.

Bjørn Tomren
«The Astronomer´s Dream»
Propeller Recordings/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg