Vakkert fra vakre Nordvestlandet

Arne Torvik har vært og er en sentral skikkelse i Moldes jazzliv. Både som en viktig brikke i Moldejazz sitt programarbeid, men ikke minst som musiker har han markert seg som en kunnskapsrik og svært stilsikker personlighet.

Arne Torvik Trio  – Øystein Aarnes Vik, Bjørnar Kaldefoss Tveite og sjefen sjøl.

Pianisten, komponisten og bandlederen Arne Torvik (39) er ikke blant dem som roper høyest eller som søker rampelyset oftest. Når han først melder så er det derfor ekstra grunn til å lytte og «Northwestern Songs» er nok et eksempel på det.

Vet hvor han kommer fra

Arne Torvik har med denne trioplata gitt oss sin andre tilstandsrapport under eget navn. For knappe fem år siden lanserte han «Northwestern Sounds» – en vakker og inviterende debut med en sekstett som reisefølge.

Tittelen på denne trioplata likner mistenkelig på den forrige. I bunn og grunn forteller den meg at Torvik gjennom sine komposisjoner og sitt uttrykk stadig vil fortelle oss at han vet veldig godt hvor han kommer fra. Om det blir overtydelig? På ingen måte; det blir kun en manifestasjon av Torviks røtter og hans stolthet av å høre til på Nordvestlandet. Det er mulig å forstå akkurat det!

Melodiker og lyriker

Også i dette svært tradisjonelle trioformatet – det blir liksom ikke mer jazz enn piano, bass og trommer – bekrefter Torvik at han er en melodiker og lyriker av rang. Når han så kobler det med å gi seg sjøl og sine medsammensvorne den lufta og det rommet som Nordvestlandet inviterer til, så har dette blitt en akkurat så vakker, men samtidig reflekterende ekskursjon som Torvik trolig hadde hørt eller sett for seg.

Reisefølget, Bjørnar Kaldefoss Tveite fra Voss på bass og Øystein Aarnes Vik fra Oslo på trommer – to representanter for den nye, meget lovende jazzgenerasjonen, er av det svært empatiske og lyttende slaget. Til tross for at dette er en ganske så fersk konstellasjon, så virker det som om de har spilt sammen leeenge – et sikkert tegn på at kjemien er der i svært stor grad.

Steg

Både som komponist og pianist har Arne Torvik tatt nye, flotte steg med «Northwestern Songs». Jovisst er dette jazzmusikk, flott sådan også, men dette er mer enn noe annet Musikk med stor M som kan glede musikkelskere uansett hvilken sjanger man bekjenner seg til. Har man behov for noe vakkert og følelser for eller en lengsel mot Nordvestlandet, så er «Northwestern Songs» sterkt å anbefale.

PS Da gjenstår det åtte dager av galskapen i og rundt Det hvite hus. Tenk om noen kan få gjort ventetida enda kortere.

Arne Torvik Trio
Northwestern Songs
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg