Likner mistenkelig på et mesterverk

Til tross for at pianisten, komponisten og bandlederen Eyolf Dale kun er 31 år, så har han allerede markert seg kraftig i jazzverdenen både hjemme og ute. Med "Wolf Valley" forteller han oss at han er klar for å ta nye, store steg.

Med sitt nye superlag er Eyolf Dale, nummer fire fra venstre, klar for verden. Verden bør være klar for Dale også.

Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen

"Wolf Valley" er Dales femte album siden vi først blei oppmerksom på han i 2008. Vi har møtt han i alt fra solopiano, via den unike duoen Albatrosh med saksofonisten André Roligheten, til større konstellasjoner blant annet med Trondheim Jazz Orchestra. Overalt har Dale framstått som en musikant med noe helt eget på hjertet.

Med "Wolf Valley" forteller han oss at han er en komponist som evner å ta med seg impulser fra alle sine kilder, det være seg klassisk, impro eller stor-band jazz, og sette det sammen til noe som heter Eyolf Dale-musikk. Musikken er uten unntak melodisk, dynamisk, ettertenksom, rytmisk spennende og hele tida utfordrende både for de som spiller den og oss som har gleden av å lytte til og oppleve den.

Når så Dale, som framstår nok en gang som en glitrende solist som glir sømløst inn og ut av solo- og ensemblepartier, har med seg et superlag av stort sett jevnaldrende musikanter, så er alle forutsetninger til steder for at "Wolf Valley" skal bli akkurat som tittelen mer enn antyder: noe som har ordet mesterverk i seg..

Hør bare her: Kristoffer Kompen på trombone, Gard Nilssen på trommer, Hayden Powell på trompet, André Roligheten på tenorsaksofon og klarinett, Rob Waring på vibrafon, Adrian Løseth Waade på fiolin og Per Zanussi på bass – da snakker vi at Dale har valgt på aller øverste hylle og både som oktett og solistisk er dette framifrå.

Innspillinga er gjort i utmerkede Athletic Sound i Halden, coveret er smakfullt og lurer du på hvor tittelen "Wolf Valley" kommer fra så er navnet til opphavsmannen et sted å leite etter løsninga. Om noen uker står dette superlaget med denne usedvanlig vakre musikken på scena under Moldejazz – jeg er veldig glad jeg skal dit!

Eyolf Dale

Wolf Valley

Edition Records/Bordermusic.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg