En ung historieforteller

Sandra Borøy er bare 23 år ung. Til tross for det har hun mange historier og mye musikk i seg.

Sandra Borøy på scena under Moldejazz.

De fleste med aldri så lite jazzinteresse har hørt om jazzutdanninga i Oslo og Trondheim. I tillegg finnes det også meget oppegående "jazzlinjer" også i Tromsø, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Det er ved den sistnevnte kyststribe vokalisten, tekstforfatteren, komponisten og bandlederen Sandra Borøy, opprinnelig fra Gjøvik, har befunnet seg de seineste åra og utvikla sitt åpenbare talent. Det har hun gjort sammen med trommeslageren Jonatan Schanke Eikum, fra Oslo, bassisten Guttorm Strand Syrrist, fra Hønefoss, og gitaristen Jonas Dyrstad Valberg fra Svelgen i Sogn og Fjordane. Et aldri så lite Norge Rundt der altså.

Sandra Borøy med sine empatiske medmusikanter.

Borøy har skrevet all musikk og alle tekster – på norsk – på debutskiva. Hun er en flink observatør og mer enn lovende hverdagspoet. Låtene blir litt for like for meg – ikke alle er like minneverdige, men det er absolutt potensial der også. Dessuten krydrer Borøy de "skrevne" låtene med flere ordløse ekskursjoner også.

Borøy har ei lys, varm stemme og er en flink formidler, men det slår meg nok en gang at norsk ikke nødvendigvis er det språket som egner seg best i jazzliknende landskap. Jeg ønsker meg mer temperatur og temperament og mer dynamikk i uttrykket og låtene til Borøy – alt dette har en tendens til å komme med alder, trygghet og livserfaring.

I Schanke Eikum, Strande Syrrist og Dyrstad Valberg har Borøy fått med seg svært dyktige og ikke minst empatiske medmusikanter som kler Borøys musikk og musikalske visjoner på et ypperlig vis. Ingen får spesielle rom til å utfolde seg som solister, men som fargeleggere gjør de så absolutt en flott jobb.

Musikken og Borøy henter mye fra jazz og fra visepop/jazz-landskap. Sandra Borøy er så absolutt på vei mot noe spennende og originalt. Hun er bare såvidt ute av startblokkene i karriera si og jeg gleder meg til å møte henne på nye og enda modnere stoppesteder i åra som kommer.

Sandra Borøy

Sus

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg