En hyggelig overraskelse

Aldri hørt om franskmannen Raphaël Imbert? Da er vi to, men nå kan jeg anbefale et besøk i et upretensiøst blues-jazzland.

Raphaël Imbert & Co sørger for topp stemning.

Raphaël Imbert er en 42 år gammel saksofonist som regner både Albert Ayler, John Coltrane og Johann Sebastian Bach som sin store inspirasjonskilder. Det er det så avgjort mulig å høre i saksofonspillet hans, men den musikalske retninga han og vennene hans tar her er likevel en helt annen. Sammen med et håndplukka lag av både franske og amerikanske blues- og jazzmusikanter blir vi tatt med til The Deep South – New Orleans og dalstrøka innafor – et område med musikksjangre Imbert har studert nøye og over lang tid.

Raphaël Imbert har mye å spille på.

Mellom 2011 og 2013 fikk Imbert studiestøtte til å reise rundt i Louisianna for å studere alle slags sjangere som har sitt opphav i og rundt dette området. Ønske om å lage en eller flere plater i forlengelsen av denne studien, som gikk under navnet IMPROTECH og som også finnes som skriftlig avhandling, vokste etter hvert fram og her foreligger altså Act 1.

Imbert har invitert med seg sitt eget franske band og en rekke framtredende amerikanske tradisjonsmusikanter som Big Ron Hunter og Alabama Slim.

I en rekke forskjellige konstellasjoner får vi musikk med solide røtter til all mulig slags musikk fra New Orleans-området som cajun, blues, jazz og hva det nå enn måtte være. Musikken er enten skrevet av Imbert, henta fra kjente og kjære kilder eller skrevet av noen av gjestene. Dessuten skal de involverte ha all mulig slags ære for et strålende CD-hefte inkludert både bilder og tekst – slikt finnes ikke i den digitale verden akkurat.

Det har ført til en time med en utilslørt og ekte hyllest til både musikken, kulturen og sjela til den kreolske delen av Sambandstatene. Det er viktigere enn noen gang å løfte den fram nå.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Raphaël Imbert & Co

Music Is My Home, Act 1

Jazz Village/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg