Evighetens perspektiv

Martin Myhre Olsen framstår i stadig større grad som en av jazzens aller mest spennende komponister og arrangører – også langt utenfor våre egne grenser.

Tett samarbeid mellom Wako og Oslo Strings.

Fra Leirsund ved Lillestrøm kommer saksofonisten, komponisten, arrangøren og bandlederen Martin Myhre Olsen. Man skulle vel ikke tro at Leirsund var det naturligste stedet på kloden for å fostre et stort jazztralent, men slik er det altså: 26 år unge Myhre Olsen har allerede etablert seg høyt der oppe i alle de fire nevnte disiplinene.Vi har møtt hans i en rekke settinger som blant annet Megalodon Collective, som har stukket av med høythengende priser og Spellemann-nominasjon og Trondheim Jazzorkester der han var med i "støttegruppa" til Chick Corea da mesteren fylte 75 år med bejublede konserter på sjølvaste Blue Note i fjor høst.

I tillegg har Myhre Olsen, som allerede har gjort seg ferdig med jazzlinja i Trondheim, sitt eget MMO-Ensemble, han er leder for Midtnorsk Ungdomsstorband der han skriver all musikken og han er en viktig del av kvartetten Wako som vi møtte på debutskiva "The Good Story" høsten 2015. Nå er Wako klar med oppfølgeren, "Modes for All Eternity", der de har inngått et fruktbart samarbeid med strykertrioen Oslo Strings. All musikk er komponert og arrangert av, ja akkurat: Martin Myhre Olsen.

Medmusikantene i Wako er fortsatt Simon Olderskog Albrtsen på trommer, Kjetil Andrë Mulelid på piano og færøyiske Bárður Reinert Poulsen på bass – alle med fortid fra den berømte jazzlinja i Trondheim. Har jeg skjønt det riktig så har også bratsjisten Isa Caroline Holmesland, cellisten Kaja Fjellberg Pettersen og fiolinisten Kaja Constance Rogers i Oslo Strings også sin formelle bakgrunn fra NTNU i Trondheim.

Myhre Olsen har på et usedvanlig personlig vis makta å skape musikk og forutsetninger for at alle sju skal kunne møtes på like fot i et landskap som henter hemningsløst fra både et klassisk og et improvisatorisk utgangspunkt. Dette har han altså makta å forene og alle har tydeligvis skjent hvor han vil. Trompeteren Erik Kimestad Pedersen gjør også en framifrå gjesteinnsats på ett spor. Når det referes til inspirasjonskilder som Messiaen, Stravinsky, Christian Wallumrød Ensemble og Alpaca Ensemble, så skjønner man hvor åpne rammer Myhre Olsen har gitt musikken og musikerne.

Vi hare skjønt det ei stund, men de stadig bekreftelsene gjør at det blir mer og mer åpenbart: Martin Myhre Olsen har allerede tatt steget opp i elitedivisjonen og det får å bli.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes så snart som mulig.

Wako & Oslo Strings

Modes for All Eternity

AMP Music & Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg