Fra Roma med sang

Det er på ingen måte bare Thor Hushovd som har hatt Grimstad som utgangspunkt og som har gjort karriere i Italia og dalstrøka rundt. Nina Pedersen er et utmerka eksempel på det.

Nina Pedersen har vært en skjult skatt altfor lenge.

Nina Pedersen har vært bosatt i Roma siden 1990 og har sikkert fulgt oppfordringa om å gjøre som romerne – når hun er i Roma. I tillegg har hun gjort som vokalister med noe på hjertet ofte gjør, nemlig å gi oss et musikalsk visittkort med internasjonalt snitt. Så bra er hun nemlig.

Pedersen hadde allerede gitt ut ei plate da vi her hjemme fikk møte henne for første gang i 2014. Da ga hun oss «So Far So Good» på Hilde Louise Asbjørnsens selskap Sweet Morning Music. Stort sett alt av tekst og musikk var skrevet av Pedersen, i tillegg til «You Must Believe in Spring» og en Jobim-låt. Hun fortalte oss at hun var en historieforteller av solid klasse, en melodiker av rang og utstyrt med ei varm, lys/mørk og intim stemme. Alt dette viderefører hun på et strålende vis på «Eyes Wide Open».

Med sju egne låter pluss ei skrevet av ingen ringere enn radarparet Karin Krog og John Surman – Krog har dessuten skrevet noen hyggelige ord i omslaget som jeg slutter meg fullt ut til – bekrefter altså Pedersen at hun er en formidler på svært høy hylle der hun forteller sine historier med god tid i en usedvanlig empatisk og varm setting.

Pedersen synger på engelsk og gjør det med perfekt uttale og fin diksjon og hun trives aller best i medium/ballade/bossa-landskap. Med seg har hun en utmerka trio med ukjente folk for oss her nord, men som absolutt bør nevnes likevel: Marco Loddo på bass, Pierpaolo Principato på tangenter og Giampaolo Scatozza på trommer og live elektronikk. Gjestene, på to spor hver, Aldo Bassi på trompet og Paolo Innarella på saksofon er absolutt med og sørger for ekstra krydder.

Nina Pedersen har altså holdt seg «skjult» der nede blant Forum Romanum i neste 30 år. Det er på høy tid hun får mer oppmerksomhet både her hjemme og i resten av verden – hun har nemlig mye å fare med.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Nina Pedersen

Eyes Wide Open

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg