Fyrverkeri i egen sjanger

Vokalisten, trekkspilleren, låtskriveren, komponisten og bandlederen Guro von Germeten holder på med noe hun er helt aleine om. Og det er drittøft!

Guro von Germeten er en opplevelse.

Hvis du har vært så uheldig at du har unngått 35 år gamle Guro von Germeten, en av Hammerfests aller største døtre, så byr det seg nok en mulighet her for å rette opp i den lille skandalen. Med sitt tredje album møter vi henne for første gang på norsk og hun viser oss kanskje tydeligere enn noen gang at hun er en historieforteller av rang – både verbalt og musikalsk.

Utgangspunktet for “Jeg fant en bit av deg” er at von Germeten blei tildelt Prøysens Kunststipend i løpet av det store Prøysenåret i fjor. Der fant hun både inspirasjon og mot til å fortelle sine historier på norsk og jeg kan love at hun ikke pakker noe inn i bomull. Hun er ærlig om både det personlige og det intime uten at det blir kleint på noe vis. Dessuten er hun så rett frem i sin måte å formidle det hun ønsker å dele med oss at jeg tror på henne hele veien.

Når hun så omfavner fortellingene sine med dramatisk og inderlig musikk som henter inspirasjon fra cabaret, Balkan, jazz, vise, og sikkert mye annet også, så blir dette et høyst sjeldent og spennende visittkort fra ei særdeles personlig stemme.

Omgitt av et kjerneband med utmerkede musikanter som henter fra de samme kilder som von Germeten, Line Grenheim på fele, Sebastian Haugen-Markussen på bass, Even Helte Hermansen på gitar, Erlend Barratt-Due Solum på klarinett og Christian Svensson på trommer og perkusjon pluss fine ekstrabidrag fra Åge Reite på trompet og flygelhorn og Kristian Wentzel på tangenter, så blir “Jeg fant en bit av deg” til noe helt eget. Det anbefales på alle slags vis å unne seg en bit av Guro von Germeten.

Guro von Germeten

Jeg fant en bit av deg

Sweet Morning Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg