Roen har senka seg

Det er visstnok i disse dager roa skal senke seg i de tusen hjem. Den originale trioen Medbøe/Eriksen/Halle gjør sitt aller beste for å bidra til det og de lykkes noe så voldsomt.

Haftor Medbøe, Espen Eriksen og Gunar Halle tar oss med på ei vakker og ettertenksom reise.

Du skal ha fulgt ekstremt godt med i norsk jazzliv for å ha fått med deg hvem Haftor Medbøe er og hva han har foretatt seg. Det har seg nemlig slik at gitarist, komponist og bandleder Medbøe, født og oppvokst i Lærdal i Sogn, stakk til Skotland av alle steder på jord for mange år siden for å bli jazzmusiker. Det har han så definitivt blitt, men han har på sett og vis blitt skotte også og er fortsatt bosatt, jobber og underviser i Edinburgh.

For vel to år siden møtte han pianist Espen Eriksen og trompeter Gunnar Halle i et større band satt sammen til Edinburgh Jazz Festival. Kjemien var både heftig og umiddelbar og de tre bestemte seg for å gå videre i en mindre konstellasjon.

Som sagt så gjort og her møtes de tre sammen med sju låter skrevet av Medbøe. Låtene blei spilt inn i Skotland i sommer etter at de hadde spilt en bejubla jobb på den samme festivalen som for to år siden.

Det vi får servert er sober kammerjazz av topp kvalitet. Medbøe er åpenbart en melodiker av rang og bedre reisefølge enn Eriksen og Halle i et slikt landskap er vanskelig å ønske seg. Vi får stifte bekjentskap med tre lyrikere som både hver for seg og kollektivt har mye å melde. De tre går aldri i veien for hverandre, men viser oss at de er lyttere først og fremst – lyttere som skaper vakker musikk, vakre rom og vakker stillhet.

Miles Davis hevda vel i sin tid at det viktigste i musikken var det du ikke spilte. Det budskapet har Medbøe/Eriksen/Halle fått med seg, men du verden så viktig og vakkert det er det de spiller også.

Roen har senka seg – jula kan komme! Når det er sagt så egner denne musikken seg garantert resten av året også og arrangører med respekt for seg sjøl bør invitere Haftor Medbøe “hjem” igjen – veldig gjerne med denne trioen – så fort som mulig.

Medbøe/Eriksen/Halle

The Space Between

Losen Records/MusikkLosen

5 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: Nonclinical PK Screening
  2. Tilbaketråkk: DMPK
  3. Tilbaketråkk: Rat PK Studies
  4. Tilbaketråkk: GVK BIO

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg