Hvilke fantastiske flamencokonserter!

Også utenfor Spanias grenser tar heldigvis noen vare på den fyrrige flamencotradisjonen. Her får vi noe av det heftigste fra 60-tallet og det låter strålende også nå – 50 år etterpå.

Juan Maya Marote – en av heltene fra 60-tallet.

Mannen bak det tyske plateselskapet ACT, Siggi Loch, runda 75 tidligere i år. I løpet av sitt lange liv i musikkbransjen har han vært med på det aller meste og han er nok der nå at han gjerne ville skue tilbake samtidig som han på alle vis ser framover også – han har akkurat gitt musikk med Knut Reiersrud, Solveig Slettahjell og In The Country blant annet.

Loch var aktiv i i både platebransjen og jazzmiljøet allerede på 60-tallet. Et par tyske promotorer ønska allerede den gangen å utvide horisonten til publikum og det førte til at de i 1965 inviterte et flamencoensemble med gitarister, vokalister og dansere til landet. En av konsertene i Berlin blei heldigvis tatt opp og den får vi servert her i nyoppussa lydversjon. Linjene til blues og videre til jazz er åpenbare, men det supergitarist Juan Maya Marote og hans medsammensvorne gir oss her trenger forsåvidt ingen referanse noe sted – dette er så ekte og uforfalska flamenco i alle sine avskygninger som vel ønskelig.

Det å kalle denne musikken og dette uttrykket for fyrrig er vel en underdrivelse av de store. Turneen i 1965 blei i alle fall en stor suksess hos germanerne – året etter var mange av de samme musikantene tilbake igjen, nok en gang med Juan Maya Marote i spissen og denne gangen får vi være med på en konsert fra Stuttgart.

Dette er tidløs og ekte musikk med en virtuositet og et temperament ved seg som savner sidestykke. Dette er en kunstform som lever i beste velgående den dag i dag og disse vitenesbyrdene fra midten av 60-tallet skal vi takke Siggi Loch for at han har tatt vare på og gitt oss i gave.

Diverse artister

Festival Flamenco Gitano

ACT/Musikkoperatørene

2 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: Caco 2 cell line
  2. Tilbaketråkk: noosa electrician

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg