En av de mest spennende stemmene

Den libanesisk-franske trompeteren, komponisten og bandlederen Ibrahim Maalouf byr på helt egne historier.

Ibrahim Maalouf ser inn i framtida.

Ibrahim Maalouf (35) er født i Libanon i en familie der de fleste var artister på et eller annet vis. Faren er også en langt framskreden trompeter. Da sønnen i huset var fire år raste borgerkrigen i hjemlandet og familien Maalouf satte kursen for Paris der de har blitt værende.

Unge Ibrahim fulgte tidlig i farens fotspor og han har en solid klassisk musikkutdannelse å se tilbake på. Han har også vunnet en rekke prestisjetunge priser rundt om i verden som klassisk trompeter.

Unge Maalouf lånte også øre til mye annen musikk som fantes i smeltedigelen Paris. Det betyr at han tidlig blei opptatt av både jazz og rock, men han glemte likevel aldri hvor han kom fra. Impulser fra Libanon og andre arabiske toneganger har hele tida vært med i musiken hans.

På “Red and Black Light”, på det gjenoppståtte legendariske selskapet Impulse! der blant annet mange av Coltranes mesterverk blei utgitt, får vi møte en Ibrahim Maalouf som fortsatt har med seg alt dette. Med et helfransk band bestående av gitaristen François Delporte, trommeslageren Stéphane Galland og tangentisten Eric Legnini – uten bass med andre ord – inviterer Maalouf oss inn i lydlandskap med et urheftig trøkk – mye henta fra rocken – men med et låtmateriale som blir litt enstonig.

Herrene er framifrå representanter for sine instrumenter, men solistisk er det bare en mann som skiller seg ut: Ibrahim Maalouf. Med sin glitrende og vakre tone og sine klare impulser fra Midt-Østen gir han musikken noe helt eget.

Det er lett å skjønne hvorfor Ibrahim Maalouf snakker til et publikum på tvers av sjangre som rock, jazz og verdensmusikk. Han befinner seg nemlig i alle og stortrives med det.

Ibrahim Maalouf

Red and Black Light

Impulse!/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg