Vakrere blir det ikke

For andre gang får vi møte Paolo Fresu, Richard Galliano og Jan Lundgren – et unikt kammerlag. Du verden så vakkert.

Jan Lundgren, Richard Galiano og Paolo Fresu – et herlig møte.

I 2007 så “Mare Nostrum”, som betyr vårt hav på latin og som var romernes navn på Middelhavet, dagens lys. Italienske Paolo Fresu på trompet og flügelhorn, franske Richard Galliano på trekkspill og svenske Jan Lundgren på piano stod bak den nydelige musikken og den sjeldne besetninga/instrumenteringa. Etter langt over hundre konserter verden rundt er nå endelig oppfølgeren klar og musikken er like vakker og like sterk nå som den gang.

Med et repertoar bestående av originalstoff ført i pennen av alle tre, svenske folkemelodier samt Erik Saties “Grossienne No.1” og Monteverdis “Si dolce è il tormento”, tar de tre fantastiske instrumentalistene fra tre forskjellige ståsteder oss med på ei så vakker, inderlig og sterk kammerjazzikalsk reise som vel tenkelig.

Her er det tre usedvanlig sterke solister som møtes, men ingen av dem har behov for å heve seg sjøl på bekostning av noen andre – her dreier det seg å gi oss et så vakkert og unikt musikalsk budskap som mulig – og det gjør de.

Av og til er det slik at musikk går inn til hjerterota, tar bolig og lar følelsene til oss på den andre sida bli solid utfordra. Det har skjedd denne gangen og vi kan bare be om at det ikke går like mange år til “Mare Nostrum III” kommer til oss.

Paolo Fresu – Richard Galliano – Jan Lundgren

Mare Nostrum II

ACT/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg