Helse i hver tone

  •   

Vokalisten Birgitte Damberg stakk innom og fortalte om sitt talent med debuten "Now" i 2003. Siden har det vært ganske stille, men nå er hun heldigvis blant oss igjen med oppfølgeren "Time" – 13 år seinere.

Birgitte Damberg Trio – endelig blant oss igjen.

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Birgitte Damberg (45) har så avgjort et levd liv å formidle. For 25 år siden fikk hun kreft som hun heldigvis har vunnet kampen mot. Likevel har sjukdommen ført til ettervirkninger og hun har siden den gang slitt med seinskaden fatigue. Det er sjølsagt mye av grunnen til at Damberg må porsjonere ut energien sin og derfor løper hun ikke ned studiodørstokkene i tide og utide. Det betyr igjen at når hun først gjør det så har hun noe å melde.

Trioen med bassisten Åsmund Reistad og gitaristen Per Einar Watle – begge korer også forresten – har altså ei fartstid på 15 år bak seg. Det betyr igjen at de er så samspilt som vel tenkelig.

De tar for seg et repertoar som Damberg i all hovedsak har skrevet sjøl både når det gjelder tekst og musikk. Standardlåta "Alone Together" har også funnet sin rettmessige plass, men for meg er det så definitivt Dambergs egne betraktninger som står sterkest. Som komponist og tekstforfatter befinner hun på et sted midt mellom singer/songwriter- og jazztradisjonen og med sin relativt mørke stemme så bærer hun budskapene sine frem på et effektivt vis med akustisk gitar og bass som følgesvenner.

Sjøl om sjukdommen har ført til at hun må prioritere kraftig så har hun heldigvis ikke valgt bort musikken. Det er både flott og hyggelig å få få være med på Dambergs opplevelses- og tankeverden – må det ikke ta 13 år til neste gang.

Birgitte Damberg Trio

Time

Grong Musikkproduksjon/MusikkLosen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg