Årets sommerkrim

Amerikanske Karen Dionne er et nytt navn for meg, men hennes thriller "Myrkongens datter" har alt i seg til å bli sommerkrimmen for mange fler enn meg.

Karen Dionne har skrevet en spennende og annerledes krim.

"Myrkongens datter", eller "The Marsh King´s Daughter" som er originalens tittel – ikke March som det står i boka, er Karen Dionnes (64) tredje roman. Det er også hennes definitive gjennombrudd både i USA og internasjonalt – boka er solgt til 20 land så langt. Det er ikke til å forundres over; Dionne har nemlig skrevet en lettlest, men original og intelligent thriller som er veldig vanskelig å legge fra seg før den er ferdig lest.

På mange vis er dette en utradisjonell krimroman. Vi vet helt fra starten hvem og hva dette dreier seg som og vi aner også hvordan det vil gå, men veien dit er likevel spennende og uoppgått.

Vi får møte en liten "familie" der far er både kidnapper og voldtektsmann. Dionne tar oss med inn i et helt spesielt liv som hun beskriver med stor innsikt. Som man vil skjønne så må dette livet få sin ende, men veien dit er ikke enkel og det er der Dionnes mesterskap ligger.

Dette er ikke typen krimroman der drapene står i kø og der blodet flyter. Den er mye mer sofistikert enn som så og måten Dionne hopper mellom fortid og nåtid på, er av den usedvanlig elegante sorten.

Karen Dionne har skapt et troverdig persongalleri og unnfanget en historie både til forlystelse – litt merkelig betegnelse å bruke kanskje – og til ettertanke. Hun har enkelt og greit skrevet en thriller som anbefales som sommerlektyre for alle elskere av god krimlitteratur.

Karen Dionne

Myrkongens datter

Juritzen forlag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg