Tar tradisjonen videre

Liv Ulvik er en sanger som på et personlig vis tar tradisjons- og folkemusikken videre til egne steder.

Liv Ulvik går sine egne veier.

Første gang jeg hørte Liv Ulvik var i den særprega vokaltrioen Eplemøya Songlag. Det begynner å bli noen år siden og derfor var det ekstra hyggelig å stifte bekjentskap med Ulvik sin solo-debut.

Med «INN VADE» bekrefter Ulvik at hun er en artist som har evnen til å skape sitt eget lille univers basert på folke- og tradisjonsmusikk. Både tekster, som hun har hatt liggende i skrivebordsskuffa ei god stund og som i stor grad handler om innvadering av forskjellig slag, og musikk står Ulvik for sjøl. Det er ikke vanskelig å skjønne at hun både har stor kunnskap om og respekt for norsk tradisjonsmusikk. Med den ballasten tar hun flotte og spenstige steg i retning noe helt eget med «INN VADE».

Med ei besetning der Ida Aubert Bang på harpe og Kristine Solberg på cello tar seg av den tradisjonelle/klassiske biten og perkusjonisten Terje Engen og trombonisten Kristoffer Kompen sørger for en type jazztilnærming, skaper Ulvik med sine komposisjoner, tekster og ikke minst sin klare, lyse og reine stemme, stemninger som er sjeldne, vakre og høyst personlige.

Med «INN VADE» tar Liv Ulvik et viktig og stort steg i retning seg sjøl.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Liv Ulvik

INN VADE

Atterklang/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg