Jazz og pizza – herlig miks

Den engelske bassisten Tim Thornton sper på inntektene i disse høyst spesielle tider med pizzabaking. Hvis pizzaen smaker like godt som musikken låter, så snakker vi Michelin!

Tim Thornton, til venstre, serverer både god musikk og visstnok god pizza.

Tim Thornton (32) fra London har jeg hatt gleden av å møte ved tre plateanledninger tidligere, blant annet sammen med Kjetil Jerve og Anders Thorén. Til tross for at “Little One” er Thorntons tredje skive under eget navn, så er dette likevel den første som har kommet min vei. Den er nok en bekreftelse på at det finnes mye flott, vakker og spennende jazzmusikk der borte på fotballøya.

Da Thornton blei far for første gang, blei mye av musikken unnfanga via nynning og synging for datteren for å få henne til å sove. Denne metoden tok han med seg til innspillingsprosessen til denne skiva og hvis den unge frøkenen blei utsatt for like mye vakker musikk som dukker opp her, så sovna hun med et smil rundt munnen.

Det er til et melodisk, funky og blidt – nesten smilende vil jeg si – univers Thornton inviterer oss. Noen ganger går tankene til John Scofields New Orleans-hyllest “Piety Street” og mye av grunnen til at det skjer, skal gitaristen Ant Law ha. Sjøl om han garantert har tilbrakt noen hundretalls timer i Scofields musikalske nærhet, så har Law tatt mange steg i retning seg sjøl også når det gjelder elegant effektbruk. Den passer det unike og livsbejaende landskapet til Thornton på et ypperlig vis.

Trommeslager Chris Draper og den irske tenorsaksofonisten Riley Stone-Lonergan, nye navn for meg, holder også skyhøy klasse og synes åpenbart det er stas å tilbringe kvalitetstid i Thorntons selskap. Til å krydre det hele dukker også den italienske vokalisten Rosanna Brandi opp med ordløs vokal på noen av spora – akkurat slik unge frøken Thornton fikk oppleve det de første månedene av sitt liv.

Som sagt: hvis pizzaen til Thornton smaker i nærheten like godt som musikken, så hadde jeg vært fast gjest hvis jeg hadde bodd i London. Og nok en gang skal svorske Anders Thorén og plateselskapet kona og han driver ha all mulig ære for at denne musikken når oss.

PS Det er nå bare 14 dager igjen før Trump må forlate Det hvite hus på et eller annet vis. Hvor mye galskap greier han å utløse på den tida? Måtte de som har mulighet til det stoppe galskapen.

Tim Thornton
Little One
AMP Music & Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg